Un bărbat dă în judecată un CAZINO după ce a pierdut o SUMĂ INIMAGINABILĂ la jocurile de noroc

Harry Kakavas, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Australia, a dat în judecată un cazino din Melbourne după ce a pierdut o sumă exorbitantă în doar 14 luni. Miliardarul care şi-a făcut averea vânzând vile de lux riscă să rămână pe drumuri din cauza dependenţei pe care o are.

05 apr. 2013, 20:13

Bărbatul spune că a pierdut aproximativ un miliard şi jumătate de dolari în doar 14 luni, potrivit Daily News.

În prezent, el încearcă să recupereze o parte din sumă, pe motiv că un cunoscut cazino din Melbourne, Crown Casino l-a lăsat să joace, cu toate că angajaţii erau conştienţi de „dizabilitatea lui specială”, adică dependenţa de jocurile de noroc. Cunoscut drept „cel mai mare parior din lume”, miliardarul Kakavas şi-a pierdut o mare parte din avere la jocul de bacara.

Presa australiană îşi aminteşte cum în mai 2006 bărbatul a pierdut aproximativ 164 de milioane de doalari în doar cinci ore şi jumătate, după ce paria aproximativ 300.000 de dolari la o singură mână. Altă dată, el a pierdut patru milioane de doalri într-o singură zi, după ce a zburat în capitala jocurilor de noroc, Macau. Mai mult, el face curse frecvente în Las Vegas, doar pentru a paria.

Citeşte şi Îngrijorător: Peste 150.000 de români sunt dependenţi de jocurile de noroc

În timul procesului, judecătorii au aflat cum el a fost la închisoare pentru o scurtă perioadă de timp după ce a furat aproape 300.000 de dolari şi a împrumutat alte zeci de milioane de la bănci, prieteni şi rude pentru a-şi hrăni dubioasa dependenţă. El a mai încercat să recupereze 20 de miliaone de la un alt cazino, dar cererea lui a fost respinsă.

Citeşte şi Românii nu renunţă la „păcănele” nici pe timp de criză. Vezi cât cheltuie pe jocuri într-un an

În prezent, avocaţii încearcă să îi determine pe judecători să ia în considerare faptul că angajaţii cazinoului Crown au profitat de „vizibila lui dependenţă” şi l-au lăsat să parieze în continuare. Allan Myers, unul dintre avocaţii miliardarului, spune că bărbatul este diagnosticat drept un parior patologic care nu reuşeşte să ia decizii raţionale atunci când pariază.

Citeşte şi Vei avea un copil parior? Poţi afla la 3 ani dacă îi vor plăcea jocurile de noroc

„Ceea ce demonstrează deovezile este cp acest om nu poate să se stăpânească, iar cazinoul a ştiut acest lucru. Ei ştiau că avea o problemă serioasă”, a spus el.

Citeşte şi Un ieşean s-a aruncat în faţa trenului după ce a pierdut 35.000 de lei la jocuri de noroc