Un bărbat de 20 de ani riscă să fie primul cipriot extrădat pentru piraterie în SUA

Publicat: Luni, 18 Noiembrie 2019 21:55 // Actualizat: Luni, 18 Noiembrie 2019 21:55 // Sursa: romaniatv.net

Un cipriot în vârstă de 20 de ani acuzat că a piratat şi extorcat societăţi americane este pe punctul de a deveni primul cetăţean al Ciprului extrădat în SUA, a anunţat luni avocatul lui, potrivit AFP.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) îl acuză pe Joshua Epifaniou că a extorcat mii de de dolari când era adolescent, pătrunzând ilegal în sistemul informatic al unor companii americane şi ameninţând să le publice datele dacă acestea nu-l plătesc.

Un tribunal din Nicosia a autorizat la 15 noiembrie extrădarea lui Epifaniou, care a stat deja mai mult de doi ani la închisoare în Cipru, după ce a fost arestat în mai 2017 pentru suspiciuni de atac informatic împotriva unei societăţi de telecomunicaţii cipriote, potrivit stiripesurse.ro

"Este primul cipriot ce va fi extrădat în SUA şi primul cipriot ce va fi extrădat după o modificare a Constituţiei în 2013 după aderarea Ciprului la UE", a spus avocatul Michael Chambers.

Chambers a încercat să oprească extrădarea, argumentând că Joshua Epifaniou avea între 15 şi 17 ani în momentul faptelor şi că el suferă de sindromul Asperger, caracterizat prin dificultăţi semnificative de comunicare.

Potrivit avocatului, care afirmă că a discutat cu clientul său despre posibilitatea de a înainta apel, tânărul cipriot riscă până la 20 de ani de închisoare în două state americane, Georgia şi Arizona, dacă va fi condamnat pentru fraudă informatică, furt de identitate şi extorsiune, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit lui Chambers, cazul cipriot seamănă cu cel al lui Lauri Love, un britanic căutat de SUA pentru că a piratat FBI, Banca Centrală a SUA şi sistemele NASA. Anul trecut, o Curte de Apel din Marea Britanie s-a pronunţat împotriva extrădării lui Love, care suferă de asemenea de Asperger.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
26 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H