Un bărbat de 41 de ani a murit într-un accident de skijet în Costineşti UPDATE

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a murit, sâmbătă, la scurt timp după ce s-a lovit cu un skijet în Costineşti, el suferind un traumatism toraco-abdominal. El a fost preluat de cadrele medicale de la cortul de prim-ajutor de pe plajă, iar în timp ce primea îngrijiri medicale a făcut stop cardiorespirator, fiind începute manevrele de resuscitare. La faţa locului, a fost trimis şi elicopterul SMURD, însă în pofida efoturilor depuse bărbatul a fost declarat mort.

05 aug. 2017, 11:06
Un bărbat de 41 de ani a murit într-un accident de skijet în Costineşti UPDATE

UPDATE: Ancheta polițiștilor în cazul turistului mort într-un accident petrecut sâmbătă la Costinești, când inițial s-a crezut că a fost lovit de un skijet, arată că bărbatul a condus o astfel de ambarcațiune de agrement și ar fi intrat într-un ansamblu de plase pescărești amplasate la circa o sută de metri de țărm.

Skijetul s-a răsturnat, iar turistul, rănit, a fost luat de oamenii de pe o barcă de agrement aflată în zonă și dus la mal.

Conform primelor verificări ale polițiștilor, bărbatul ar fi împrumutat skijetul de la un amic.

Victima este un cetățean din Republica Moldova, stabilit la Ineu în județul Arad.

Lucrătorii Poliției Costinești au deschis o anchetă sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, victima a suferit un traumatism toraco-abdominal, urmat de un stop cardio-respirator, ulterior fiind înregistrat decesul.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” au spus inițial că turistul, lovit de un skijet, a fost preluat de la malul mării și dus la un cort de prim ajutor. În timp ce i se acordau primele îngrijiri medicale, victima a făcut stop cardio-respirator. A fost solicitat și un elicopter SMURD.

Tragedie pe Litoral. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, un bărbat de aproximativ 45 de ani a fost lovit, sâmbătă, de un skijet în staţiunea Costineşti.

Bărbatul a fost preluat de la mal de şenilata aflată pe plajă şi dus la cortul de prim ajutor pentru îngrijiri medicale. El a fost diagnosticat cu un traumatism toraco-abdominal, iar în timp ce primea îngrijiri medicale a făcut stop cardiorespirator.

Cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, iar la faţa locului a fost trimis şi elicopterul SMURD.

Medicii au încercat timp de câteva zeci de minute salvarea bărbatului, dar în cele din urmă au fost nevoiţi să constatate decesul acestuia.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul de skijet.

Alte două incidente în care au fost implicate skijeturi au avut loc luna trecută în staţiunea Mamaia, persoanele implicate în cazurile respective fiind rănite uşor.