Un bărbat din Botoşani a murit într-un incendiu după ce a adormit cu ţigara aprinsă

Un bărbat în vârstă de 61 de ani din judeţul Botoşani cu afecţiuni locomotorii, a murit în urma unui incendiu izbucnit, marţi dimineaţă, cel mai probabil după ce a adormit cu ţigara aprinsă, victima fiind descoperită de către un pompier care se îndreptau către serviciu.

21 nov. 2017, 08:51
Un bărbat din Botoşani a murit într-un incendiu după ce a adormit cu ţigara aprinsă

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani, un bărbat în vârstă de 61 de ani, din comuna Truşeşti, cunoscut cu afecţiuni locomotorii, şi-a pierdut viaţa într-un incendiu, care i-a cuprins patul în care dormea, evenimentul având loc marţi dimineaţă.

„Tragedia a fost descoperită de un pompier care se îndrepta spre locul de muncă. Plutonierul major Mihai Constantin Bordianu a simţit miros de fum şi a început să cerceteze casele din jur pentru a vedea de unde provine. Aşa a descoperit că fumul ieşea dintr-un imobil, din faţa bisericii”, se arată în comunicat.

Bărbatul a sunat la 112 pentru a-şi chema colegii în sprijin, după care a deschis geamul şi a intrat în încăperea plină de fum.

Împreună cu un alt coleg, plutonier major Mihai Puruşniuc, care se îndrepta şi el spre serviciu şi trecea pe stradă, au ajuns la proprietarul casei, care era pe pat. Cei doi pompieri şi-au dat seama că bărbatul era decedat, acesta prezentând arsuri la un picior.

Pomperii au stabilit că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit după ce bărbatul a adormit cu ţigara aprinsă.