Un bărbat din Brăila a falsificat sute de bancnote cu ajutorul imprimantei pe care o cumpărase pentru fiica sa

Publicat: Luni, 28 Martie 2016 16:46 // Actualizat: Luni, 28 Martie 2016 16:46 // Sursa: romaniatv.net

Un bărbat din Brăila, este acuzat că a falsificat timp de un an de zile,  sute de bancnote cu ajutorul unei imprimante. Acesta a fost prins în flagrant de poliţişti tocmai când încerca să schimbe banii falşi în bancnote autentice. Bărbatul riscă acum să stea la închisoare între trei şi zece ani pentru fapta sa.

Foto: adevarul.ro

Bărbatul în vârstă de 41 de ani a început să falsifice bacnote după ce a cumpărat o imprimantă performată dintr-un magazin on-line. Iniţial, acesta a folosit imprimanta pentru printarea unor fotografii de familie, respectiv unor documente şcolare folosite de fiica sa.

După câteva săptămâni, însă, bărbatului i-a venit ideea de a falsifica bancnote şi de a le pune în circulaţie.

„Pentru a dobândi cunoştinţe în vederea realizării planului infracţional, inculpatul a căutat pe diverse site-uri de internet filmări postate de alte persoane, în care era descrisă modalitatea în care pot fi falsificate bancnote prin intermediul unei imprimante. Astfel, a deprins «tehnica» de a falsifica banconte, iar după mai multe încercări nereuşite şi-a perfecţionate metoda", a precizat procurorul care s-a ocupat de caz, potrivit adevarul.ro.

După ce a reuşit să facă bacnotele false să semene cât mai bine cu cele autentice, bărbatul şi-a ales victimele din rândul persoanelor în vârstă. Astfel că, acesta a reuşit să schimbe sute de bacnote false în bani autentici.

"Fără a aduce atingere prezumţiei de nevinovăţie a inculpatului N. Tudorel, este de evidenţiat faptul că, din luna iulie 2015 şi până în prezent, la nivelul structurii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate au fost înregistrate un număr de 53 de dosare penale având ca obiect falsificarea de monedă, respectiv punerea în circulaţie de valori falsificate, în care s-a constatat un mod de operare similar cu cel din prezenta cauză", precizează procurorii.

Bărbatul a fost însă prins în flagrant de poliţişti în timp ce încerca să schimbe o bancnotă de 100 lei, cu altele de valoare mai mică, dar autentice. Acesta avea asupra lui o bancnotă de 100 lei, patru de 50 lei şi două de 10 lei, toate false. Avea la el, însă, şi bani adevăraţi, respectiv zece bancnote de 100 lei şi una de 5 lei.

Poliţiştii au găsit acasă la bărbatul de 41 de ani imprimanta pe care o folosea pentru a falsifica banii, 67 bancnote contrafăcute, de 50 lei, şi 12 bancnote contrafăcute de 10 lei.

Bărbatul a fosr arestat preventiv pentru 30 de zile şi riscă să stea la închisoare între trei şi zece ani.

Citeşte şi Ţeapă de proporţii. Un bărbat a primit în schimbul maşinii vândute bani falşi

 
loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ares preventiv bani falşi Brăila falsificator flagrant imprimantă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre sarcina ei ❤️
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre...
28 mar 18:14
...imprimante. Acesta a fost prins în flagrant de poliţişti tocmai când încerca să schimbe banii falşi în bancnote autentice. Citește mai departe… ...
28 mar 17:08
... Un bărbat din Brăila, este acuzat că a falsificat timp de un an de zile,  sute de...
28 mar 16:58
...bărbat din Brăila, este acuzat că a falsificat timp de un an de zile,  sute de bancnote cu ajutorul unei imprimante. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8426
RON
29 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H