Un bărbat din Bucureşti a murit înecat la Eforie Sud, iar o altă persoană a fost salvată din mare la Vama Veche

Un bărbat de 38 de ani din Bucureşti a murit înecat, marţi seară, la Eforie Sud, iar altă persoană în pericol să îşi piardă viaţa a fost salvată la Vama Veche.

04 iul. 2017, 19:11
Un bărbat din Bucureşti a murit înecat la Eforie Sud, iar o altă persoană a fost salvată din mare la Vama Veche

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, echipele de salvare au fost solicitate să intervină, marţi seară, la Eforie Sud, unde un bărbat se afla în pericol de înec în apropierea complexului Splendid Beach.

La faţa locului s-au deplasat o ambarcaţiune a ISU de la Eforie Nord şi şenilata de la Eforie Sud, iar ulterior în zonă au ajuns şi scadandri, acţiunea fiind îngreunată de valurile mari. În cele din urmă, echipele de intervenţie au reuşit să găsească trupul bărbatului, iar cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, victima fiind în stop-cardiorespirator. În pofida eforturilor medicilor, bărbatul a fost declarat decedat. El avea 38 de ani şi era din Bucureşti. Trupul său va fi dus la morgă pentru necropsie.

Tot marţi seară, echipele de salvare au fost alertate după ce o persoană se afla în pericol de înec la Vama Veche. În cele din urmă aceasta a fost scoasă din apă, iar cadrele medicale au spus că era stabilă şi conştientă. Persoana respectivă nu a dorit să fie transportată la spital şi a plecat înainte de sosirea ambulanţei care urma să o ducă la o unitate medicală.

De la începutul sezonului estival şi până în prezent, şase persoane au murit înecate pe litoral, iar o alta, o fată în vârstă de 11 ani din Republica Moldova, a dispărut în mare în urmă cu o săptămână, iar trupul său nu a fost găsit deocamdată.

Citeşte şi TRAGEDIE în IAŞI. Un bărbat a fost găsit înecat în lacul Aroneanu. Poliţia face cercetări la faţa locului