Un bărbat din Dorohoi a ajuns în stare gravă la spital după ce a călcat desculţ pe excremente de şobolan

Un bărbat din Dorohoi a fost internat în stare gravă la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi după ce a făcut leptospiroză, o boală de natură infecţioasă determinată de intrarea în contact cu excremente de şobolani.

12 aug. 2016, 07:47
Un bărbat din Dorohoi a ajuns în stare gravă la spital după ce a călcat desculţ pe excremente de şobolan

Bărbatul în vârstă de 65 de ani a fost transferat la Iaşi în stare critică, cu afectare renală şi hepatică, după ce a făcut curat în subsolul blocului în care locuia.

Investigaţiile medicilor au demonstrat că pacientul suferă de leptospiroză, o boală infecţioasă care apare după ce subiectul intră în contact cu un mediu contaminat de animalele purtătoare de bacterii, scrie adevărul.ro. 

El este internat la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” de două săptămâni şi starea sa se menţine gravă. Pacientul este menţinut izolat de ceilalţi bolnavi şi, potrivit reprezentanţilor spitalului, nu prezintă risc pentru cei din jurul său.

Potrivit medicilor care îl tratează pe bărbat, acesta s-ar fi îmbolnăvit după ce a călcat pe teritoriu contaminat. Pacientul le-a povestit doctorilor că înainte de a se simţi rău a lucrat în subsolul blocului în care locuieşte şi că, desculţ fiind, a călcat pe excremente de şobolani.