Un bărbat din New Jersey a ameninţat că va arunca în aer Trump Tower a fost arestat. E acuzat că susţine gruparea islamistă Hamas

Un bărbat din New Jersey a ameninţat că va împuşca oricare persoană, cu ocazia unui marş pro-Israel şi că va detona "o bombă în Trump Tower. Bărbatul este suspecat că oferă sprijin grupării teroriste Hamas.

22 mai 2019, 18:50
Un bărbat din New Jersey a ameninţat că va arunca în aer Trump Tower a fost arestat. E acuzat că susţine gruparea islamistă Hamas

Jonathan Xie, în vârstă de 20 de ani, deţine mai multe conturi de media prin care promovează propagandă teroristă, potrivit FBI. De asemenea, suspectul şi-a declarat sprijinul pentru preşedintele sirian Bashar al Assad, îl simpatizează post-mortem pe fostul lider decedat al Irakului, Saddam Hussein şi apreciază Coreea de Nord.

Bărbatul care pare să sufere de afecţiuni mentale apare, între altele, într-un video pe Instagram în care critică sionismul şi ordinea neo-liberală, precum şi unitătea neoliberală. În același film, el arătat un steag al Hamas şi un  pistol, declarând: „Voi merge la marșul pro-israelian și îi voi împușca pe toți”.

Într-o altă postare pe Instagram, bărbatul a ameninţat: „Vreau să trag demonstranții pro-israelieni … aş putea obţine o armă sau să folosesc un vehicul pe care să-l proiecteze în mulţime sau să împuşc oameni. Tot ce trebuie pentru asta sunt un pistol şi o maşină”, a mai spus suspectul.

Bărbatul este cunosut deja FBI-ului, din 20 aprilie, anul acesta. Xie a mai ameninţat pe aceeaşi cale vrea să arunce în aer Trump Tower.

Jonathan Xie a fost arestat, miercuri dimineaţa. Ulterior, el a fost dus în faţa unui tribunal federal din Newark.