Un bărbat din Satu Mare a găsit un card bancar și s-a decis să își cumpere cele necesare. Cum a reacționat victima, când și-a dat seama că cineva îi golește contul

Un bărbat din Satu Mare a găsit un card bancar pe jos. În loc să meargă la prima secție de poliție ca să îl predea, acesta s-a gândit mai bine și a ales să meargă la cumpărături. Nu după mult timp s-a trezit și cu polițiștii la ușă. Află toate detaliile în articol.

24 ian. 2024, 14:04
Un bărbat din Satu Mare a găsit un card bancar și s-a decis să își cumpere cele necesare. Cum a reacționat victima, când și-a dat seama că cineva îi golește contul

Un bărbat din Satu Mare a găsit un card bancar pe jos și, în loc să meargă la poliție să îl predea, acesta s-a dus să își cumpere cele necesare.

Citește și Ce trebuie să știi dacă vrei să îți faci card! Care este diferența între cel de credit și cel de debit

La doar câteva zile distanță, bărbatul s-a trezit cu poliția la ușă. Pus în fața probelor de la dosar, acesta a recunoscut vina, însă a avut parte de un noroc teribil. Victima l-a iertat, așa că, după ce a restituit banii cheltuiți, acesta a scăpat fără dosar penal.

Incidentul a avut loc pe 18 aprilie 2023 în Satu Mare. Bărbatul a găsit pe stradă cardul bancar pierdut de altcineva.

În loc să îl ducă la poliție sau la bancă, românul l-a băgat în portofel și a mers la cumpărături, potrivit PortalSm.ro.

A folosit funcția contactless și a făcut astfel 11 plăți într-un singur magazin, toate sub 100 de lei. A cumpărat produse în valoare totală de 626,29 de lei, scrie sursa citată.

Victima l-a iertat

Când și-a dat seama că nu-și găsește cardul, iar pe extrasul de cont apar plăți care nu îi aparțin, proprietarul cardului a mers la Poliție.

După ce au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din magazin, oamenii legii l-au identificat pe bărbat și au mers peste el acasă.

Pus în fața probelor de la dosar, individul și-a recunoscut vina.

A restituit atât cardul, cât și suma folosită de pe acesta. Ulterior, proprietarul cardului a decis să îl ierte pe bărbat şi şi-a retras plângerea.

Citește și Românii cheltuie mai mult decât câștigă și mulți ajung datori la bănci din cauza cardurilor de credit cu ”dobândă zero”

Astfel, individul a scăpat de dosarul penal pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, mai scrie sursa citată.