Un bărbat înarmat a fost arestat în apropiere de Capitoliu. Deținea un pistol și 500 de gloanțe

Un bărbat înarmat a fost reținut vineri seara la Washington, în condițiile în care capitala americană este în alertă maxim înainte de învestirea lui Joe Biden. Acesta avea asupra sa un pistol și 500 de gloanțe.

17 ian. 2021, 08:42
Un bărbat înarmat a fost arestat în apropiere de Capitoliu. Deținea un pistol și 500 de gloanțe

Un bărbat înarmat a fost arestat în apropiere de Capitoliu. Acesta a prezentat agenților un permis fals de intrare în zona Capitoliului, unde se afla mai multe puncte de control. Miercuri, 20 ianuarie, va fi învestit Joe Biden în funcția de președinte.

Citește și: Prima instituţie din România care îi sancţionează pe cei care se opun vaccinării. „Studenţii care refuză să se injecteze nu vor avea voie în spital”

Bărbatul arestat se numește Wesley Allen Beeler, are 31 de ani și este originar din Virginia. Acesta a încercat să intre în zona de securitate la bordul unei camionete. Agenții au observat că acest avea abțibilduri lipite pe geamurile mașinii pe care scria „Dacă vin să vă ia armele, dați-le gloanțele mai întâi”. Întrebat dacă are o armă, bărbatul a recunoscut că da, iar la percheziții polițiștii au găsit pistolul încărcat, dar și multe rezerve de gloanțe.

Acesta ar lucra pentru o firmă privată de securitate, îi spusese că se duce la Washington pentru a securiza centrul orașului. Părinții acestuia susțin că a lucrat în aviația militară, iar în ultima săptămână a făcut ture de noapte în Washington. În trecut, el ar fi asigurat securitatea la o proprietate a Ambasadei Arabiei Saudite, iar părinții nu au fost mirați să afle că avea armament în mașină.

Un bărbat înarmat a fost arestat în apropiere de Capitoliu. Washingtonul s-a transformat în această perioadă într-o adevărată fortăreață. Operațiunea de securitate a fost preluată de Secret Service, iar în ea sunt implicate, într-un fel sau altul, toate marile agenții de securitate. La tot acest peisaj se adaugă și cei 25.000 de militari din Garda Națională trimiși în Washington D.C.

După ce Capitoliul a fost luat cu asalt de susţinătorii lui Donald Trump, în Washington au fost adoptate măsuri de protecţie excepţionale. Blocuri de beton şi garduri de sârmă ghimpată înalte de 3 metri au apărut pe străzile din Washington pentru a izola zonele sensibile.

De asemenea, metroul nu mai oprește în stațiile din zona Capitoliului, o altă măsură luată după violențele din sediul Congresului. Măsuri aspre de securitate au fost luate în toate cele 50 de state americane, de teama unor atacuri asupra clădirilor guvernamentale.