Un bărbat infectat cu coronavirus s-a sinucis în spital. Declaraţiile şocante ale fiului său: „Ne-a zis că nu mai rezistă, că se aruncă pe geam”

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, diagnosticat cu covid-19, s-a sinucis la 10 zile de la internare. Incidentul s-a petrecut în Spitalul Judeţean din Călăraşi. Fiul bătrânului spune că tragedia ar fi putut fi evitată dacă amenințările tatălui său ar fi fost luate în serios.

25 mart. 2021, 22:56
Un bărbat infectat cu coronavirus s-a sinucis în spital. Declaraţiile şocante ale fiului său: „Ne-a zis că nu mai rezistă, că se aruncă pe geam”
Un bărbat infectat cu coronavirus s-a sinucis în spital. Declaraţiile şocante ale fiului său: "Ne-a zis că nu mai rezistă, că se aruncă pe geam"

Un bărbat infectat cu coronavirus s-a sinucis în spital. Vasile Tilişcan avea 71 de ani şi s-a sinucis la 10 zile după ce a fost internat la Spitalul Judeţean din Călăraşi. Familia sa spune că medicii au fost avertizaţi de gândurile bătrânului, însă nimeni nu l-a luat în serios. La scurt timp, nea Vasile a fost găsit cu un cuţit înfipt în abdomen.

Un bărbat infectat cu coronavirus s-a sinucis în spital: „Nu mai rezist, mor aici”

Citeşte şi Bărbat mort cu zile în spital Covid. SMS-uri şocante trimise familiei: „Nici dracu nu se uită la mine. Să ştii că mor cu zile”

Vasile Tilișcan era diabetic și cardiac. Fiul acestuia povesteşte că a fost sunat de tatăl său care i-a spus că se simte rău şi că ar vrea să meargă la spital, pentru un consult. La spital, Vasile a fost confirmat cu coronavirus.

„Și-a făcut singur bagajul, s-a urcat în ambulanță pe picioarele lui. Noi l-am încurajat, să nu intre în panică, să respecte indicațiile doctorilor”, spune fiul.

Deşi tot weekendul bărbatul a vorbit la telefon cu familia şi părea că totul este în regulă, pe 1 martie lucrurile s-au schimbat.

„Tata a început să se plângă la telefon că i s-a făcut o injecție intramusculară și că nu poate închide ochii. ‘Calmează-te, băi, tată, nu ești intubat, ești pe secția de COVID, nu la ATI’, i-am zis. Seara, ne-a sunat din nou și ne-a zis că nu mai rezistă, că se aruncă pe geam! Am fost șocați, în condițiile în care nu a avut niciodată probleme psihice.

Am sunat la spital, le-am transmis să aibă grijă, că ne-a spus că se aruncă pe geam. O doamnă care ne-a răspuns ne-a asigurat să stăm liniștiți, că sunt gratii la ferestre. Pe 2 martie am vorbit iar. A spus că a apăsat butonul de panică, dar sună degeaba. Îi ieșise branula, însă n-a venit nimeni la el: ‘Lăsați-mă în pace, nu mai rezist, mor aico’, ăsta era mesajul.

Soția lucrează în sistem, spune că, poate dacă i se făcea un control psihiatric, nu se ajungea la o nenorocire. Poate avea nevoie de antidepresive. Oricum, nu știm nimic din ce i s-a dat, nu am privit foaia de observație. Pe surse, cum se spune, am aflat că i s-a prescris haloperidol. Îi lăsau pe noptieră două picături, într-o linguriță. Dumnezeu știe dacă le-a luat sau nu”, a povestit fiul bărbatului, potrivit Libertatea. 

Citeşte şi Mămică din Cluj, revoltată de mâncarea din spital: „Pentru ce plătim atâţia bani la ţara asta? Ca să primim mămăligă cu gem?”

Pe 3 martie, bărbatul a vorbit din nou cu familia sa. Le-a povestit că este legat şi că nu se poate mişca. Familia a încercat să-l liniştească, însă nu a reuşit.

„Nu știa de ce a fost legat. Eu și sora mea, de la Timișoara, tot încercam să-l liniștim. El era pasionat de fotbal, ținea cu Steaua, îl anunțam ce a mai făcut actuala FCSB. Nu avea TV, nu avea aparat de radio. Am vrut să-i las un ziar la poarta spitalului. N-a vrut, era foarte tensionat”, mai povesteşte fiul lui Vasile.

Într-o nouă discuție cu familia sa, bătrânul a amenințat iar că se sinucide:

„A vorbit cu nepoata mea: ‘Tataie, să fii sănătoasă, să te faci polițistă, cum vrei tu, dar eu n-o să mai vin acasă’. Fiica fratelui meu a început să plângă. Tata se plângea și că i se administra insulină rapidă: ‘Mă omoară aici, am glicemia la 400’ „, a mai povestit fiul bărbatului.

Pe 9 martie, trupul neînsuflețit a fost dus la IML, pentru necropsie.

Sursa foto: Libertatea.


loading...