Un bărbat infectat cu Sars-Cov-2 a murit acasă după ce a așteptat două ore pe holurile spitalului: „Dacă îl vedeau medicii, ar fi avut șanse să scape”

Un bărbat infectat cu Sars-Cov-2 a murit acasă după ce a așteptat în zadar două ore pe holurile spitalului să fie preluat de medici. Cadrele medicale îi făcuseră un test rapid care ieșise fals Negativ.

11 oct. 2021, 23:45
Un bărbat infectat cu Sars-Cov-2 a murit acasă după ce a așteptat două ore pe holurile spitalului: „Dacă îl vedeau medicii, ar fi avut șanse să scape”

Un bărbat

în vârstă de 51 de ani, din Buzău, infectat cu Sars-Cov-2 a decedat la doar două ore după ce a plecat de la Spitalul Județean, unde așteptase în zadar să obțină asistență medicală. Bărbatul acuzase dureri în piept și amorțirea mâinilor.

Personalul medical susține că acesta a plecat chiar înainte să fie preluat de o asistentă.

Chiar la o zi după deces pe telefonul bărbatului a apărut un mesaj prin care este înștiințat că este infectat cu SARS-CoV-2 și, în consecință, trebuie să se autoizoleze.

Ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, bărbatul a fost testat rapid pentru Covid-19 de către cadrele medicale, iar rezultatul a fost negativ.

Ionel transmis vestea unei verișoare, prin intermediul rețelelor de socializare. Femeia l-a sfătuit să aștepte pe holurile Unității să fie preluat de către o asistentă, pentru restul analizelor.

După mai bine de o oră de așteptare, bolnavul i-a scris din nou rudei sale că se simte rău și că nu îl bagă nimeni în seamă și a decis să plece acasă.

Puțin mai târziu, în cursul aceleiași zile, bărbatul a fost însă găsit decedat în curte de rudele sale. Din înregistrarea de pe camerele de supraveghere ale gospodăriei, familia a aflat că acesta încercase să întindă câteva rufe la uscat.

Familia lui Ionel Ștefan este revoltată și spune că, dacă era văzut la timp de un medic, bărbatul poate mai trăia și astăzi.

Rudele așteaptă rezultatele necropsiei pentru a vedea dacă moartea bărbatului de 51 de ani putea fi evitată.

„Era întins cu fața în jos și vânăt pe acea parte. Probabil că a făcut un infarct. Nu știm acum de ce a murit, însă e clar că durerea în piept și mâinile amorțite anunțau ceva, un preinfarct, ceva, și de aceea trebuia tratat cu prioritate în Urgențe. Sunt convinsă că dacă îl vedeau medicii mai repede, ar fi avut șanse să scape”, spune nepoata bărbatului.

Un bărbat a murit după ce a plecat de la spital. S-a declanșat o anchetă internă

Potrivit reprezentanților Spitalului din Buzău, pacientul a așteptat mai puțin de două ore în triaj, după vizionarea unor imagini de pe camerele de supraveghere. Timp rezonabil, spun cadrele din UPU, într-o perioadă aglomerată din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

„Pacientului i se efectuează triajul epidemiologic și ulterior un test rapid care se doveste a fi negativ. La scurt timp, aistenta de tură revine la pacient și îi comunică ca va fi consultat de catre medic si i se va efectua mai multe investigatii. Din înregistrările video, se pare că pacientul a staționat aproximativ o oră și 45 de minute în zona de triaj și ulterior a părăsit zona urcându-se în mașina personală”, a transmis Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

La nivelul spitalului buzoian va fi declanșată o anchetă internă.

De asemenea, rudele au anunțat că vor face plângeri către forurile medicale și în justiție, întrucât sunt convinse că Ionel Ștefan a murit cu zile, din cauza ignoranței cadrelor medicale aflate sâmbătă de gardă.