Un bărbat internat la Spitalul Săpoca a ucis patru pacienţi şi a rănit alţi 9 cu un stativ de perfuzie UPDATE

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie.

18 aug. 2019, 04:45
Un bărbat internat la Spitalul Săpoca a ucis patru pacienţi şi a rănit alţi 9 cu un stativ de perfuzie UPDATE

UPDATE: Procurorii au început, duminică, urmărirea penală pentru omor calificat, în cazul atacului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca. Suspectul nu a fost încă audiat, el fiind sedat şi supravegheat de poliţişti. După audiere, procurorii ar putea propune internarea sa nevoluntară pentru a se stabili dacă a avut discernământ.

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a pornit, duminică, spre Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca pentru a coordona ancheta internă care se desfăşoară acolo şi pentru a oferi tot sprijinul procurorilor. ”Orice eroare de procedură trebuie corectată prompt pentru a preveni astfel de drame”, a scris Pintea pe Facebook.

UPDATE: Cei nouă pacienţi de la la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, răniţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, sunt transferaţi la patru spitale din Capitală, a declarat pentru AGERPRES şeful UPU Buzău, medicul Adrian Zoica.

Sursa citată a precizat că trei din cei nouă pacienţi au răni grave. „Toţi cei nouă pacienţi au fost transferaţi la patru spitale din Capitală – Bagdasar, Floreasca, Municipal şi Pantelimon, doi cu elicoptere SMURD, trei cu ambulanţele, iar alţi patru cu autospeciale pentru victime multiple”, a precizat Zoica.

Potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, decizia de transfer a fost luată deoarece spitalul din Buzău nu are secţie de neurochirurgie. Doi dintre pacienţi sunt transferaţi la Spitalul Floreasca, alţi doi la Spitalul Sf. Pantelimon, trei la Spitalul Bagdasar şi doi la Spitalul Universitar.

UPDATE: Bărbatul care a ucis patru pacienţi şi a rănit alţi nouă la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca se află sevraj etilic şi nu poate fi încă audiat, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, inspectorul Amalia Călugăru.

„Pacientul este în custodia Poliţiei în unitatea medicală unde este prezent personalul de supraveghere, iar noi suntem prezenţi cu forţe sporite. Acesta se află în sevraj etilic şi nu poate fi încă audiat. Ancheta este sub coordonarea procurorului criminalist de la Parchetul de pe Tribunalul Buzău”, a precizat Amalia Călugăru.

UPDATE: Unul dintre răniţii în atacul de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, aflat în comă, a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Cel de-al doilea rănit aflat în comă urmează să fie transferat şi el în cel mai scurt timp posibil. Directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, Viorica Mihălaşcu, a precizat că atacul a avut loc în mai puţin de un minut.

UPDATE: Medicina Legală a sosit, duminică, la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, pentru a prelua cele trei cadavre ale victimelor care au murit pe loc în urma atacului. Legiştii vor face necropsia pentru a stabili cauzele deceselor. Între timp, IPJ Buzău a anunţat că incidentul a avut loc în jurul orei 3, agresorul fiind imobilizat de un echipaj aflat întâmplător în zonă. Bărbatul a fost prins când încerca să fugă din spital.

Detalii şocante de la crima de la Săpoca. Bărbatul care a omorât 4 pacienţi era în sevraj alcoolic

Maşina Serviciului de Medicină Legală Buzău a sosit, duminică, la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca pentru a prelua cadavrele celor trei bărbaţi care au murit pe loc în urma atacului. 

Legiştii urmează să stabilească exact modul în care au murit cei trei pacienţi atacaţi cu stativul de la perfuzie.

Curtea spitalului este înţesată de zeci de poliţişti şi jandarmi, care sunt coordonaţi de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Potrivit comisarul – şef Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău, unul dintre pacienţi a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi a atacat pacienţii. Din primele informaţii, ar fi vorba de patru morţi şi nouă răniţi grav, câteva victime având traumatisme cranio-cerebrale.

Doi bărbaţi sunt în comă, iar starea celorlalte şapte victime este ceva mai bună. Toate victimele ar urma să fie transferate la spitale din Bucureşti.

Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. După producerea atacului, a încercat să fugă şi a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient.

Criminalul se află acum în custodia poliţiei, transmite Agerpres.