Un bărbat, propus pentru arestare preventivă pentru că a cultivat canabis într-o locuinţă şi într-un solar

Un bărbat de 26 de ani a fost reţinut şi urmează să fie propus pentru arestare preventivă după ce poliţiştii au ridicat aproximativ 20 kg de plante de canabis care ar fi fost cultivate atât într-o locuinţă, cât şi într-un solar special amenajat.

18 dec. 2017, 13:28
Un bărbat, propus pentru arestare preventivă pentru că a cultivat canabis într-o locuinţă şi într-un solar

„La data de 17 decembrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui au realizat o acţiune pentru identificarea şi probarea activităţii infracţionale a unei persoane bănuite de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Persoana respectivă, un bărbat de 26 de ani, din municipiul Bârlad, ar fi înfiinţat mai multe culturi de canabis, atât într-o locuinţă, cât şi într-un solar special amenajat”, informează un comunicat al IGPR, transmis luni AGERPRES.

Poliţiştii au efectuat patru percheziţii domiciliare (trei pe raza comunei Epureni şi una în municipiul Bârlad), în urma cărora au fost descoperite şi ridicate două telefoane mobile, patru cartele telefonice, bani, două cântare electronice şi obiecte folosite în laboratorul improvizat.

De asemenea, au fost ridicate aproximativ 20 kg masă verde, precum şi mai multe seminţe, susceptibile a avea efecte psihoactive, acestea urmând a fi expertizate.

Bărbatul a fost reţinut, urmând să fie prezentat, luni, la Tribunalul Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru cultivare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu şi trafic de droguri de risc.

Acţiunea a beneficiat de suport de specialitate din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale a IGPR.

Citeşte şi Reţea de trafic de droguri destructurată, la Timişoara. Patru persoane au fost reţinute