Un bărbat, reţinut după ce a cumpărat produse în valoare de aproximativ 10.000 de lei cu tichete false

Un bărbat din localitatea ieşeană Valea Lupului a fost reţinut după ce a cumpărat un telefon mobil, o tabletă, un televizor şi produse dintr-un supermarket în valoare de aproximativ 10.000 de lei folosindu-se de tichete valorice cadou false, a informat, joi, Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

17 oct. 2013, 09:44
Un bărbat, reţinut după ce a cumpărat produse în valoare de aproximativ 10.000 de lei cu tichete false

Ancheta a fost demarată în urma sesizării primite de la un magazin o persoană a intenţionat să achiziţioneze produse în valoare de 3.000 lei, folosind tichete valorice cadou suspectate a fi false, scrie Agerpres.

„Echipajul de poliţie deplasat la faţa locului a identificat două persoane, un bărbat în vârstă de 35 ani, din comuna Valea Lupului, şi o femeie în vârstă de 22 ani, din judeţul Neamţ. Asupra tinerei au fost găsite 30 tichete valorice în valoare de 20 lei fiecare, susceptibile a fi false. De asemenea, în timpul controlului autoturismului celor doi au fost găsite 242 tichete valorice cadou. Din primele verificări, acestea sunt false”, a declarat reprezentantul IPJ Iaşi.

În timpul anchetei, poliţiştii au aflat că bărbatul a mai achiziţionat şi alte bunuri folosind tichete valorice false din magazine situate în Iaşi, respectiv un telefon mobil, o tabletă, un televizor sau produse alimentare. Prejudiciul este estimat la 9.560 lei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore, sub acuzaţia de „înşelăciune şi uz de fals”, ambele în formă continuată, urmând a fi prezentat Parchetului cu propuneri legale. Pe numele tinerei a fost întocmit dosar penal pentru „tentativă de înşelăciune”, ea fiind cercetată în stare de libertate.

Citeşte şi Suspecţi de înşelăciuni prin telefon cu metoda „premii de fidelitate”, reţinuţi de poliţişti