Un bărbat, reţinut după ce a pretins 100.000 de euro susţinând că are influenţă asupra unor magistraţi

Procurorii DNA l-au reținut, luni, pe Dimu Polifroni pentru trafic de influență după ce a pretins 100.000 de euro de la patru persoane, lăsând să se creadă că are influență asupra unor magistrați pentru pronunțarea unei soluții favorabile. El va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

21 mart. 2016, 13:29
Un bărbat, reţinut după ce a pretins 100.000 de euro susţinând că are influenţă asupra unor magistraţi

În perioada iulie – octombrie 2012, Dimu Polifroni a pretins de la patru persoane (martori denunțători) suma de 100.000 euro, potrivit unui comunicat emis de DNA.

În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților din cadrul Curții de Apel București și Înaltei Curți de Casație și Justiție, învestiți cu soluționarea dosarelor penale în care unul dintre denunțători era cercetat în stare de arest preventiv și a promis că-i va determina pe magistrați să dispună cercetarea persoanei respective în stare de libertate„, se arată în comunicat.

Dimu Polifroni a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru infracțiuni similare în februarie 2013.