Un bărbat s-a rătăcit în Munţii Retezat în timp ce căuta afine

Un bărbat din oraşul Uricani, care a urcat pe munte şi s-a rătăcit în timp ce căuta afine în Masivul Vâlcan, a fost găsit joi de salvamontişti şi jandarmii montani după mai multe ore de căutări, începute de miercuri seară şi oprite ulterior din cauza întunericului.

14 aug. 2014, 11:48
Un bărbat s-a rătăcit în Munţii Retezat în timp ce căuta afine

Echipele de salvatori au fost alarmate de soţia bărbatului, care a sunat la 112 îngrijorată că soţul său nu mai venise acasă şi nu mai putea lua legătura cu el, prin telefon, potrivit Agerpres.

Jandarmii montani din Straja şi salvamontiştii s-au constituit în trei echipe mixte şi au plecat în căutarea bărbatului, dar au fost nevoite să întrerupă acţiunea de salvare din cauza întunericului. „Din cauza condiţiilor de vizibilitate reduse acţiunea de căutare a fost oprită în jurul orei 1.00. Aceasta a fost reluată joi, în jurul orei 6.15, de trei echipe mixte de salvare-căutare formate din jandarmi montani şi salvamontişti„, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, sublocotenent Lucian Stoichiţoiu.

După alte trei ore de căutări, echipele de salvatori au fost anunţate de Poliţia Uricani că persoana dispărută se află în zona Câmpul lui Neag. El le-a relatat salvatorilor că s-a rătăcit, dorind să se întoarcă acasă pe un traseu mai scurt. Bărbatul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

CITEŞTE ŞI: O turistă s-a rănit după ce a căzut în Masivul Bucegi. A fost solicitat elicopterul SMURD