Un bărbat şi-a declarat soţia moartă pentru a primi ajutorul de înmormântare: „Când moare, când învie”

Gestul unui bărbat dintr-o comună din Dolj a şocat pe toată lumea. Acesta şi-a declarat soţia moartă pentru a primi ajutor de înmormântare. Pentru fapta sa, bărbatul s-a ales cu dosar penal.

12 apr. 2016, 17:42
Un bărbat şi-a declarat soţia moartă pentru a primi ajutorul de înmormântare: „Când moare, când învie”

Nicolae Sima, în vârstă de 64 de ani, a decis să însceneze moartea soţiei sale pentru a primi ajutorul de înmormântare în valoare de 500 de lei. 

Am luat 500 de lei de la primărie, dar i-am dat înapoi. I-am spus medicului de familie că soţia a murit, iar astfel am obţinut certificatul de deces. Ea era acasă, dar nu era moartă. Dar când moare, când învie. Ştiu că am greşit şi nu o să mai fac asta niciodată. Aveam nevoie de bani. Dacă murea, ce făceau eu? M-am gândit că este mai bine să o declar moartă, iar în momentul în care cu adevărat murea să am bani să o îngrop. E bolnavă de doi ani şi nu cred că mai apucă să trăiască două luni. Ce credeţi, că am greşit? O să mă aresteze? Promit că nu o să mai fac niciodată aşa ceva. Vecinii sunt cei care au mers la primărie şi au spus că soţia mea nu a murit. Eu cred că mi-au vrut răul”, a povestit bărbatul, informează Adevărul.

Cum minciuna are picioare scurte, vecinii, care au vrut să meargă la înmormântarea femeii, au descoperit că aceasta trăieşte, de fapt.

„Am auzit că a declarat-o la medicul de familie moartă. A mers a luat bani de la primărie, însă înmormântarea nu a mai avut loc. Femeia este vie, însă trebuie să recunoaştem că este bolnavă. Pentru bani cred că a declarat-o moartă. Ei sunt mai săraci şi nu au din ce să trăiască. Nou ne-a spus că a murit. Ca să vă spun adevărul în urmă cu o săptămână a decedat sora lui Nicolae. Poate de acolo i-a venit ideea să îşi declare moartă şi soţia. Când a văzut că primeşte ajutor de la primrie a zis că doar aşa poate să facă rost de bani. Medicul de familie nu trebuie să îi dea hârtie la mână până nu vedea că femeia a decedat cu adevărat”, a declarat Mariana Mihai.

Soţia bărbatului a încercat să-i găsească soţului său o scuză. Aceasta spună că cel mai probabil bărbatul a crezut că a murit în somn, deoarece ştia că este bolnavă.

„M-a declarat moartă. Eu nu ştiu ce a făcut el. Nu vreau să facă puşcărie, el este spirjinul meu. A crezut că am murit pentru că eu am avut un somn mai profund”, a spus Ana Ciuraru, potrivit sursei citate.

Bărbatul este acum cercetat penal, în stare de libertate pentru înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals.

Citeşte şi Un bărbat a murit după ce s-a înecat cu un MIC, la lansarea unui candidat PNL