Un bărbat și-a găsit bicicleta fără șa, pedale și roți, după ce a lăsat-o legată pe prima stradă smart din Cluj-Napoca

În urmă cu trei ani, primarul orașului Cluj-Napoca anunța că prima stradă smart din țară a fost finalizată. Însă, se pare că cea mai smart nu înseamnă și cea mai sigură - un bărbat și-a lăsat bicicleta aici, legată, dar când s-a întors a găsit-o dezmembrată, fără roți, șa și pedale.

23 nov. 2023, 10:40
Un bărbat și-a găsit bicicleta fără șa, pedale și roți, după ce a lăsat-o legată pe prima stradă smart din Cluj-Napoca
Prima bicicletă dezmembrată pe prima stradă smart din Cluj-Napoca

Prima stradă smart din România a fost finalizată în 2020, în Cluj-Napoca. La acel moment, s-a vorbit despre proiectul realizat cu finanțare europeană prin care cetățenilor li s-a oferit un spațiu public modern. Este vorba despre strada Molnar Piuariu. În această zonă, un bărbat și-a lăsat bicicleta, legată, dar a avut parte de o surpriză extrem de neplăcută, odată ce s-a întors la ea.

Citește și: A fost descoperit primul bombardier clujean. Tânărul s-a filmat în timp ce dansa pe un monument emblematic din Cluj-Napoca

Chiar dacă a crezut că strada smart este și cea mai sigură din oraș, acesta avea să descopere că lucrurile nu stau chiar așa: bicicleta i-a fost dezmembrată. Bărbatul din Cluj-Napoca a mai găsit doar cadrul legat de suport, pe stradă. Hoții i-au luat roțile, șaua și pedalele, așa cum se poate observa în imaginea de mai jos.

Citește și: Bicicleta cu hidrogen, creată de trei studenți din Timișoara. Costurile au ajuns la 10 mii de euro

Molnar Piuariu, prima stradă smart din Cluj-Napoca

În 2020, primarul din Cluj-Napoca anunța că a fost finalizată prima stradă smart din România. Astfel, strada Molnar Piuariu devenise „spațiu public modern, ‘verde’, adaptat la realitățile tehnologice și de mobilitate urbană actuale”.

„Prima stradă smart din România a fost realizată de Primăria Cluj-Napoca cu finanțare europeană și dispune de toate facilitățile unui spațiu public modern, «verde», adaptat la realitățile tehnologice și de mobilitate urbană actuale. (…)

Proiectul cuprinde tronsonul dintre străzile Fabricii de Zahăr și Dâmboviței, inclusiv intersecția cu strada Teleorman și a fost realizat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, respectiv bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. Valoarea totală a investiției este de 5.900.627,28 lei (cu TVA).

Primăria Cluj-Napoca are în vedere realizarea de astfel de proiecte de regenerare urbană în toate cartierele orașului, în concordanță cu SIDU – Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană”, se arăta în mesajul primarului, din iulie 2020.