Un bărbat și-a ucis soacra fără să vrea. „Doar i-am dat o palmă”

Un bărbat din Olt și-a ucis soacra cu o palmă peste obraz. După câteva zile de la incident, femeia a făcut un accident vascular cerebral și apoi a decedat.

16 ian. 2023, 18:46
Un bărbat și-a ucis soacra fără să vrea. „Doar i-am dat o palmă”

Bărbatul de 43 de ani a intrat în conflict cu soacra lui de 67 de ani în seara de Bobotează, în Caracal. S-a întors acasă fiind sub influența băuturilor alcoolice și cei doi au început să se certe. Bărbatul a lovit-o pe femeie cu palma peste obraz.

„Victima era soacra inculpatului, locuiau împreună. Conflictul s-a întâmplat pe 6 ianuarie, undeva în jurul orei 20,30. A fost un incident spontan. Inculpatul a venit acasă, era sub influența alcoolului, și ca urmare a unor reproșuri a intervenit acest incident și în acea împrejurare i-a aplicat o palmă victimei, o lovire destul de profundă, peste față, respectiv peste obrazul stâng. A fost atât de puternică lovitura încât s-a produs un traumatism cranian, dar consecințele, respectiv simtomatologia, au fost tardive. În seara aceea s-a sunat la 112, a venit poliția, s-a instituit ordin de protecție, dar victima nu s-a simțit rău, astfel încât să fie condusă la spital. A rămas în continuare în locuință”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, prim-procurorul Anca Anuța.

Citește și Cum s-a răzbunat un tânăr din Piatra-Neamț pe iubita lui. Oamenii legii au intervenit imediat și l-au amendat

După patru zile de la incident, victimei i s-a făcut rău. S-a plâns de dureri puternice de cap, iar apoi a devenit inconștientă. Fiica femeii a dus-o de urgență la spitalul din Caracal, iar acolo au aflat că femeia suferise un accident vascular cerebral. A fost transferată la spitalul de urgență din Craiova și a fost operată, dar o zi mai târziu a murit.

„Este o situație foarte bizară, în 27 ani nu am văzut așa ceva, dar am înțeles mecanismul, în urma discuțiilor și cu medicul legist”, a mai precizat prim-procurorul Anca Anuța.

Citește și O fetiță de un an și jumătate, cu arsuri cornee după ce a fost expusă accidental la o lampă cu ultraviolete la Spitalul ”Victor Gomoiu” din București. ”Este ca şi când ar fi sudat fără ochelari foarte mult timp”. Rafila anunță anchetă

Lovitura puternică a produs ruptura vasului de sânge, iar sângerarea a provocat apariția accidentului vascular cerebral. Bărbatului vinovat nu i-a venit să creadă că și-a omorât soacra. „Doar i-am dat o palmă!”, ar fi repetat acesta.

Bărbatul va fi judecat pentru lovituri cauzatoare de moarte și riscă o pedeapsă cuprinsă între 6 și 12 ani de închisoare.