Copii, OBLIGAŢI să fure din mall. Minorii erau ameninţaţi dacă nu se supuneau VIDEO

Un bărbat şi o femeie din Timişoara care obligau doi copii, de 13 şi 15 ani, să fure haine şi încălţăminte din magazine au fost prinşi în flagrant, joi, de procurorii DIICOT, aceştia fiind duşi la audieri şi cercetaţi pentru trafic de minori.

01 feb. 2013, 09:34
Copii, OBLIGAŢI să fure din mall. Minorii erau ameninţaţi dacă nu se supuneau VIDEO

Procurorul-şef al DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că de mai multe luni au fost monitorizaţi doi suspecţi, un tânăr de 22 de ani şi o femeie de 36 de ani, care, cu ajutorul a doi copii, de 13 şi 15 ani, furau haine din magazinele din Timişoara, potrivit Mediafax.

„Doi minori, o fata şi un băiat, de 13 şi 15 ani, erau obligaţi să fure din magazinele din mall de un bărbat de 22 de ani şi o femeie de 36 de ani. Furau în special haine şi încălţăminte. Minorii nu sunt rude cu adulţii, ci provin din familii dezorganizate. Îi urmărim de mai multe luni, am avut şi filmări cu ei de pe camerele video din magazine, iar astăzi (joi – n.r.) i-am prins în flagrant”, a declarat Andreş.

Potrivit sursei citate, cei doi adulţi i-au ameninţat pe copii şi le-au promis o parte din câştiguri, dacă îi ajută să fure.

Andreş a afirmat că femeia şi fata intrau împreună în magazine, alegeau diverse obiecte de îmbrăcăminte cu care se duceau în cabina de probă. Aici, femeia, cu ajutorul unei piese speciale, desfăcea dispozitivul antifurt, apoi articolele furate erau ascunse sub hainele fetei.

În acest timp, bărbatul şi băiatul aşteptau în apropiere, iar fata după ce ieşea din magazin le dădea celor doi articolele furate. Dacă vreun paznic era suspicios, acesta era distras rapid, cerându-i-se diverse informaţii.

Copiii le-au povestit procurorilor că în schimbul ajutorului primeau sume mici de bani, iar dacă refuzau să participe, erau ameninţaţi.

Femeia şi bărbatul au fost duşi la audieri la sediul DIICOT Timişoara, fiind cercetaţi pentru trafic de minori.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz şi încearcă să stabilească numărul furturilor şi valoarea pagubelor.

Oraşul Timişoara este cunoscut pentru infracţionalitatea juvenilă. Anu trecut, trei tinere, eleve la un liceu din Timişoara, au jefuit un psiholog, furând bijuterii în valoare de 10.000 de euro.