Tragedie în Braşov: Un bărbat şi un copil s-au înecat în timp ce se aflau la scăldat

Un bărbat şi nepoţelul acestuia s-au înecat, luni, într-un lac de lângă Făgăraş, judeţul Braşov, informează România TV.

24 iun. 2013, 11:45
Tragedie în Braşov: Un bărbat şi un copil s-au înecat în timp ce se aflau la scăldat

Copilul de nouă ani şi unchiul acestuia de 30 de ani, dispăruţi într-un lac de lângă localitatea braşoveană Făgăraş, în timp ce se aflau la scăldat cu mai mulţi prieteni, au fost găsiţi morţi de pompieri, după mai mult de două ore de căutări, potrivit Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, medicii de la SMURD au încercat să îi resusciteze pe cei doi, însă nu au mai putut fi salvaţi.

Pompierii au fost alertaţi, luni, la prânz, că un bărbat de 30 de ani şi nepotul acestuia de nouă ani au dispărut pe un lac din Făgăraş. Un echipaj de scafandri a început căutarea celor doi cu o barcă pneumatică, la faţa locului sosind şi o ambulanţă SMURD.

Acesta este cel de-al treilea caz de acest fel înregistrat în ultima săptămână în judeţ. Sâmbătă, doi tineri, o fată de 17 ani şi un băiat de 21 de ani, au murit înecaţi în apele lacului de la Feldioara. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a trimis un echipaj cu scafandri şi barcă pneumatică, iar după circa două ore de căutări au fost găsite trupurile celor doi.

De asemenea, în 16 iunie, un tânăr de 27 de ani a murit înecat în lacul Dumbrăviţa după ce a încercat să salveze o fată de 21 de ani. Fata a fost salvată de oamenii care se aflau şi ei la scăldat, însă bărbatul a fost găsit mort de pompieri.

Citeşte şi Un băiat s-a înecat la scăldat, în judeţul Vaslui