Un baron care furnizează cornul copiilor din Sibiu, cercetat de DIICOT. Mii de produse, retrase de OPC

Un afacerist din Gorj este cercetat de DIICOT pentru evaziune fiscală și spălare de bani în valoare de 7 milioane de euro. Totul a ieşit la iveală după ce mai mulţi părinţi au făcut plângeri la Consiliul Judeţean şi la Protecţia Consumatorului privind produsele de proaste calitate distribuite de firma bărbatului unei şcoli din Sibiu. În urma controalelor au ieșit la iveală detalii uluitoare.

23 sept. 2015, 15:25
Un baron care furnizează cornul copiilor din Sibiu, cercetat de DIICOT. Mii de produse, retrase de OPC

Copiii sibieni au primit, săptămâna trecută, lapte stricat și cornuri mucegăite, prin programul național Laptele și Cornul. Zeci de părinți revoltați au depus reclamații la diferite autorități județene – la Consiliul Județean, la Oficiul pentru Protecția Consumatorului și la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Abia când riscul de îmbolnăvire a celor mici a devenit iminent, au ieșit la iveală detaliile contractului de 7 milioane de lei.

Licitația pentru furnizarea a peste 43.000 de porții, zilnic, de lapte și corn, i-a revenit unei firme din Târgu Jiu, SC Achiziție și Dezvoltare SRL. Firma este literalmente una de apartament – are sediul pe o stradă din oraș, la blocul 88, scara 1, apartament 4, așa cum reiese din actele oficiale.

Potrivit turnulsfatului.ro, firma gorjeană este administrată de Loredana Maria Rădulea și nu produce efectiv laptele și cornul pe care îl distribuie mai apoi copiilor. Practic, societatea ia produsele de la alte firme. Prețul de 0,72 lei pentru fiecare porție de lapte și corn se împarte, astfel, nu numai pentru produsele în sine, dar și pentru câștigătorul licitației, apoi firmele terțe, depozitare și transport. SC Achiziție și Dezvoltare SRL a cumpărat laptele copiilor din Sibiu de la SC Lactag SA din comuna Costești, județul Argeș.

După ce părinții s-au plâns că ambalajul este umflat, iar laptele ajunge la copii brânzit, inspectorii de la Protecția Consumatorului au făcut un control şi au găsit mai multe abateri.

Cornul pe care îl primesc copiii din Sibiu vine de la firma Succes, tot din Târgu Jiu, a omului de afaceri Nicolae Sarcină. Firma încasează în continuare bani publici, cu toate că patronul său a cerut inolvența în luna ianuarie a acestui an. Asta după ce procurorii DIICOT au deschis o anchetă pe numele său. Practic, procurorii îl acuză de evaziune fiscală și spălare de bani în valoare de 7 milioane de euro, tocmai prin intermediul firmei Succes.

Citeşte şi: Situaţie dezastruoasă în şcolile de la sat. Copiii doar visează la calculatoare, biblioteci sau laboratoare