Un bebeluş de cinci luni a murit de TBC la Spitalul „Marius Nasta”. Părinţii nu au mers cu copilul la medic de teamă să nu se infecteze cu COVID

Un bebeluş de cinci luni a murit, joi, din cauza tuberculozei la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", acesta fiind al doilea caz de deces la un copil infectat cu bacilul Koch în ultima perioadă. Medicul Beatrice Mahler, managerul unităţii medicale, susţine că părinţii nu au mers la spital cu copilul la spital, de teamă de a nu se infecteze cu noul coronavirus.

09 apr. 2021, 09:58
Un bebeluş de cinci luni a murit de TBC la Spitalul „Marius Nasta”. Părinţii nu au mers cu copilul la medic de teamă să nu se infecteze cu COVID

Un bebeluş de cinci luni a murit de TBC la Spitalul „Marius Nasta”. Dr. Beatrice Mahler a tras un semnal de alarmă, spunând că „este o realitate tristă şi dură pentru că copilul face tuberculoză infectat de adultul lângă care trăieşte”.

„Azi a fost o zi foarte tristă pentru că un copil de cinci luni, bolnav de tuberculoză, a murit în «Marius Nasta» şi este al doilea caz pe care-l avem anul acesta, al doilea copil bolnav de tuberculoză, moare în Institutul «Marius Nasta» şi nu suntem singurul spital care are copii internaţi cu tuberculoză. Este o realitate tristă şi dură pentru că copilul face tuberculoză infectat de adultul lângă care trăieşte, iar adultul bolnav cu tuberculoză sau simptomatic, dacă nu ajunge la medic, dacă are o simptomatologie care nu îl trimite la medic, de frică poate – de frica infecţiei COVID, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică cu care trăim în ultimul an – ajunge să-şi îmbolnăvească propriul copil şi să-l piardă”, a declarat Beatrice Mahler, joi seară, la Digi 24, conform News.ro.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a afirmat că bebeluşul ar fi putut fi salvat „cu siguranţă, dacă ar fi ajuns mai repede la medic”. Copilul fusese vaccinat cu serul BCG, însă este nevoie de timp pentru ca vaccinul să-şi facă efectul, a explicat dr. Mahler.

Citeşte şi: Beatrice Mahler Să fii un pacient la 50 de ani, fără comorbidităţi, care faci COVID, şi să ţi se amputeze picioarele ca să trăieşti, este extrem de dur

De asemenea, medicul consideră că, pe de o parte, oamenii nu merg la medic de teamă că se infectează în cabinetul medical, iar, pe de altă parte, au „frica de stigmă”.

Dr. Beatrice Mahler a explicat că în Institutul „Marius Nasta” este internată şi o adolescentă de 14 ani care are TBC cu afectare cerebrală. Din cauza bolii, fata nu se mai poate deplasa decât în căruciorul cu rotile. Ea a făcut un apel la populaţie să se prezinte la medic.

„Să nu amâne consultul la medic, să sune, să găsească calea, drumul către primul cabinet medical pentru a face acel consult minimal într-o primă etapă şi apoi consultul medicului specialist”, a mai afirmat Mahler, conform sursei citate.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 8 aprilie. Aproape 1.500 de pacienţi la ATI şi peste 170 de decese COVID în 24 de ore


loading...