Un BEBELUŞ de doar 4 luni are mare nevoie de TRANSPLANT DE FICAT. Vezi cum îl poţi ajuta

David Alexandru este un mic îngeraş de patru luni, care are mare nevoie de un transplant de ficat, ce nu poate fi efectuat în România din cauza vârstei prea mici.

24 apr. 2013, 18:17
Un BEBELUŞ de doar 4 luni are mare nevoie de TRANSPLANT DE FICAT. Vezi cum îl poţi ajuta

David Alexandru s-a născut pe 3 decembrie 2012. La numai şase săptămâni, micuţul a răcit şi a fost internat de urgenţă la Spitalul Municipal Buzău. Acolo, medicul de gardă a observat că băieţelul avea pielea gălbuie şi i-a pus diagnosticul de icter prelungit. După câteva zile de spitalizare, acesta a dezvoltat o altă afecţiune, meteorism abdominal.

Din Buzău, David Alexandru a fost transferat la Spitalul Emilia Irza din Capitală. După mai multe analize, micuţul a primit un diagnostic cutremurător: infecţie cu CMV (citomegalovirus) şi suspiciune pentru atrezie de căi biliare.

Cu acest diagnostic în braţe, David Alexandru a fost transferat la Spitalul Victor Babeş din Capitală, unde timp de o lună a fost tratat pentru CMV. Drumul băieţelului prin spitale nu s-a terminat aici. A fost dus la Spitalul Marie Curie din Bucureşti pentru diagnosticul de atrezie de căi biliare. După două săptămâni de spitalizare, i s-a făcut biopsia. Rezultatul biopsiei a fost de atrezie de căi biliare extrahepatice, dar şi puncte de fibroză, ceea ce indica un inceput de ciroză.

Problema căilor biliare ar fi putut fi rezolvată printr-o intervenţie numita Kasai, care se face numai până la vârsta de trei luni. Acum, este prea târzium iar micuţul David Alexandru are mare nevoie de un transplant hepatic.

Medicii de la Spitalul Saint Luc din Belgia, dar şi cei de la Regesburg şi Hannover din Germania sunt dispuşi să îl salveze pe David şi să îi realizeze transplantul, însă cu un preţ mult prea mare pentru părinţii lui. Viaţa lui David valorează mai bine de 100.000 euro.

Pentru cei care vor să-l ajute financiar pe David Alexandru ca să se faca bine, părinţii au deschis mai multe conturi bancare.

Cum îl puteţi ajuta pe David Alexandru

CONTURI BCR– deschise pe numele CHIRITA MARIUS CATALIN

LEI RO26RNCB0096065977040001

EURO RO96RNCB0096065977040002

Cod swift RNCB RO BU

CONT BRD– deschis pe numele CHIRITA AURA VALENTINA

LEI RO68BRDE100SV33077151000

Puteţi face donaţii şi prin PayPal, la adresa de email [email protected]