Un bebeluș de o lună cu o formă gravă de Covid-19 a murit la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Un altul este în stare critică

Un bebeluș cu o formă gravă de Covid-19 a murit la Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" din Iași. Un alt copil este în stare critică, intubat. Cei doi fuseseră transferaţi la spitalul din Iaşi în urmă cu câteva zile de la Spitalul Județean de Urgență "Sf. Ioan cel Nou" Suceava.

29 sept. 2021, 11:14
Un bebeluș de o lună cu o formă gravă de Covid-19 a murit la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Un altul este în stare critică

Unul dintre cei doi bebeluşi cu forme grave de COVID-19 internaţi la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași a murit. Cei doi copii în vârstă de 22 de zile, respectiv, două luni, erau născuţi cu malformații la inimă şi se infectaseră cu virusul SARS-COV 2. Cel mai mic avea şi sindromul Down. Medicii suceveni au luat decizia transferului la Iaşi după ce starea de sănătate a micuților s-a agravat și au avut nevoie de internare în secție de Terapie Intensivă.

Al doilea bebeluş este în stare critică, intubat.

Citeşte şi: Secţiile de ATI pentru pacienţii COVID-19 sunt pline. La nivel naţional mai sunt 26 de paturi libere

„În cursul săptămânii anterioare am primit în transfer de la Suceava doi sugari în vârstă de o lună, ambii cu patologie asociată. Unul dintre copii, care asocia o patologie cardiacă și o afectare renală a decedat în cursul zilei de vineri. Celălalt sugar este la ATI, intubat și ventilat mecanic, cu stare gravă. Copilul are un sindrom malformativ. Pe zona roșie a spitalului de copii sunt internați 16 pacienți ce necesită tratament specific pediatric și patru copii internați în terapie intensivă”, a declarat medicul Lavinia Ionescu, coordonator ATI Covid.

Citeşte şi: Guvernul vrea să impună certificatul verde COVID-19 pentru cadrele medicale. Sindicatele din Sănătate se revoltă şi cer retragerea proiectului

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi că la nivel naţional în spitale erau marţi 11.431 de pacienţi cu COVID-19 internaţi. Dintre aceştia, 1.267 sunt internaţi la ATI.

Din totalul pacienților internați, 306 sunt minori, 289 fiind internați în secții și 17 la ATI.

Pentru că numărul copiiilor diagnosticați cu Covid 19 continuă să crească, secția de Pediatrie a Spitalului Județean Suceava a fost împărțită în două, 16 paturi devenind COVID.

„Avem la etajul IX 16 paturi pentru Pediatrie COPVID. Acum sunt nouă copii internați, împreună cu mamele”, a declarat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava, citat de obiectivsuceava.ro.