România pitorească. Un belgian care s-a mutat într-un sat din Prahova renovează pe banii lui dispensarul. „Sunt îndrăgostit de România”

Thierry Lambin s-a mutat de 5 ani în satul Hăbud, comuna Șirna, Prahova. Acesta a dat viața occidentală pe un trai liniștit și lipsit de stres.

02 oct. 2019, 10:20
România pitorească. Un belgian care s-a mutat într-un sat din Prahova renovează pe banii lui dispensarul. „Sunt îndrăgostit de România”

THIERRY LAMBIN a fost protagonistul unei emisiuni, „Pașaport de România”, difuzat cu mai mulţi ani în urmă de TVR 2 . În timpul filmărilor s-a îndrăgostit de România, iar acum 5 ani s-a mutat definitiv într-o casă țărănească din satul Hăbud. Până să ia această decizie trăia în Bruxelles.

Notarul l-a făcut nebun

„Când m-am întors din România m-am dus direct la notar și i-am spus că vând tot ca să mă mut din Belgia. Când i-am spus că nu plec în alte țări occidentale, precum Franța sau Germania, ci în România, m-a întrebat dacă nu cumva am înnebunit?” a povestit Thierry Lambin.

Au trecut 5 ani de când trăiește în satul izolat, cu o populație predominant îmbătrânită, însă nu regretă nicio clipă decizia luată.

„În România nu sunt atentate ca în Europa Occidentală”

„Îmi place natura, liniștea, aerul curat, oamenii simpli, mâncarea sănătoasă. Nu m-aș mai întoarce pentru nimic în lume în Europa Occidentală, care, din punctul meu de vedere, este pierdută. În România, de exemplu, nu mă tem de atentate teroriste”, spune belgianul ajuns astăzi la vârsta de 56 de ani, potrivit observatorulph.ro.