Un beţiv a ţinut o noapte în câmp peste 100 de salvatori. Oamenii au căutat în zadar un avion prăbuşit

Peste 100 de oameni au fost ţinuţi o noapte întreagă în câmp de un individ beat. Bărbatului i s-a părut că vede un avion care se prăbuşeşte şi a alertat 112. Angajaţi ISU, jandarmi, poliţişti şi voluntari au răscolit întreaga noapte o pădure în apropiere de Rădăuţi. Abia marţi s-a constatat că apelul fusese făcut de un bărbat beat.

16 iun. 2015, 09:25
Un beţiv a ţinut o noapte în câmp peste 100 de salvatori. Oamenii au căutat în zadar un avion prăbuşit

Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat luni seară, la ora 21.57, de către Ion C., prin numărul unic de urgenţă 112, faptul că o aeronava de mici dimensiuni s-ar fi prăbuşit în fondul forestier de pe rază comunei Voitinel. Spre locul menţionat s-au deplasat imediat militari şi tehnică de intervenţie, în total fiind mobilizate 101 persoane, cu 36 de autovehicule.

Căutările s-au efectuat pe o arie în proiecţie pe hartă de circa 10 kilometri pătraţi, în condiţii de noapte şi de teren accidentat, inclusiv cu camere cu termoviziune şi autoturisme off-road, şi au durat până în jurul orei 3 dimineaţă. Evenimentul anunţat nu s-a confirmat însă, dovedindu-se o alarmă falsă.

Amintim că, în conformitate cu articolul 32 din Ordonanţă de Urgenţă 34 din 19 martie 2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei„, se precizează într-un comunicat al pompierilor