Un biciclist, în stare gravă la spital după ce a fost lovit de o maşină VIDEO

Un tânăr de aproximativ 25 de ani a ajuns la spital după ce a fost lovit în plin de o maşină, pe Bulevardul Kiseleff din Bucureşti. Tânărul, care se afla pe bicicletă, a încercat să traverseze strada pe trecerea de pietoni, fără să se asigure.

18 iun. 2013, 06:19
Un biciclist, în stare gravă la spital după ce a fost lovit de o maşină VIDEO

Accidentul s-a produs în zona Arcului de Triumf. Biciclistul avea viteză în momentul în care a traversat strada, iar martorii au spus că nu s-a asigurat şi că era cât pe ce să accidenteze pietonii, potrivit România TV.

„Biciclistul s-a lovit de maşină şi a căzut lângă ea. Accidentul s-a petrecut din vina lui”, a declarat un martor la eveniment.

Şoferul, care circula regulamentar, nu l-a mai putut evita şi l-a lovit în plin. „A pedalat în aşa fel încât a crezut că poate să treacă prin faţa mea. Era verde pentru pietoni. M-am uitat, nu mai era niciun pieton. Când m-am angajat în traversare, el a sărit cu ghidonul drept în maşina mea. A făcut o tumbă în aer şi s-a lovit de o altă maşină”, a declarat şoferul implicat în accident.

Potrivit legii, traversarea pe bicicletă a trecerilor de pietoni este interzisă. „În zona Parcului Herăstrău sunt multe persoane care traversează trecerile de pietoni pe bicicletă, ceea ce nu este permis, conform legii, şi atragem atenţia, pe această cale, să înţeleagă că în cazul producerii unui accident rutier îşi asumă vina producerii accidentului”, a declarat subcomisarul Magheri Marius.

Biciclistul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca.