Un birou de stare civilă va fi deschis la maternitate. Fiecare copil va fi înregistrat şi trecut pe listele medicilor

Un birou de stare civilă va fi deschis la Maternitatea Braşov pentru ca toţi copiii rromi născuţi aici să fie înregistraţi automat şi trecuţi pe listele medicilor de familie, în aşa fel încât să beneficieze de vaccinarea obligatorie.

19 iul. 2017, 13:34
Un birou de stare civilă va fi deschis la maternitate. Fiecare copil va fi înregistrat şi trecut pe listele medicilor

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, miercuri, la Săcele, judeţul Braşov, unde a participat la redeschiderea spitalului, că Săcele are o acoperire vaccinală de sub 50%.

Potrivit ministrului, la Săcele sunt înregistrate 54 de cazuri de rujeolă, în contextul în care aici există o comunitate defavorizată, compusă în majoritate din etnici rromi, ai cărei membri nu sunt înregistraţi la un medic de familie pentru a beneficia de programul de vaccinare gratuit.

Ministrul Sănătăţii a făcut un apel la autorităţile locale să îi identifice pe aceşti copii şi să se asigure că vor fi vaccinaţi.

De asemenea, Florian Bodog a spus că a cerut înfiinţarea unui birou de stare civilă la Maternitatea Braşov, unde să fie întocmite acte la naşterea fiecărui copil, în aşa fel încât să poată beneficia de vaccinuri.

„Acoperirea vaccinală este mică aici, în Săcele, pentru aceasta am tras semnalul de alarmă fiind de faţă toate autorităţile. Sunt 54 de copii care de-a lungul timpului au fost diagnosticaţi cu rujeolă în zonă. Acoperirea vaccinală este mică şi există şi o comunitate de rromi, de 12.000 de persoane, în care copiii nu sunt înregistraţi la medicul de familie. Mai mult decât atât, nu au acte. Am discutat cu domnul primar şi l-am rugat să facă o strategie în aşa fel încât toţi aceşti copii să aibă acte. La nivelul Braşovului am solicitat să se constitue un birou de stare civilă la Maternitate, în aşa fel încât în momentul în care aceşti copii se nasc, să li se facă acte”, a declarat Florian Bodog.

Citeşte şi Trei copii nevaccinaţi au fost diagnosticaţi cu rujeolă în judeţul Vrancea