Un botoşănean s-a angajat sub un nume fals şi a furat bunuri în valoare de 15.000 de lei

Un botoşănean a fost reţinut de poliţiştii suceveni fiind cercetat pentru furt calificat, după ce a furat de la ferma unde era angajat sezonier mai multe bunuri, dându-şi o identitate falsă.

22 nov. 2013, 14:01
Un botoşănean s-a angajat sub un nume fals şi a furat bunuri în valoare de 15.000 de lei

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, din comuna suceveană Dumbrăveni, a sesizat Poliţia că un angajat sezonier la ferma pe care o administrează i-a furat, în mod repetat, mai multe bunuri în valoare de 15.000 de lei, respectiv două truse de chei mecanice, componente din cupru ale unor aparate de sudură, un fierăstrău manual, o drujbă mecanică şi cabluri electrice.

În timpul cercetărilor, poliţiştii l-au identificat pe autorul furtului, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din judeţul Botoşani, care se prezentase administratorului fermei ca fiind o altă persoană din acelaşi judeţ. Bărbatul a fost prins în localitatea botoşăneană Durneşti şi a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, relatează Mediafax.

El este cercetat pentru furt calificat şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cercetările în acest caz fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

„Atragem încă o dată atenţia cetăţenilor cu privire la adoptarea unor măsuri minime de siguranţă care să îi ferească de situaţii victimale. Solicităm cetăţenilor să nu permită accesul în locuinţe, curţi, incinte şi alte proprietăţi a unor persoane necunoscute”, precizează IPJ Suceava.

Conform sursei citate, în repetate rânduri, s-a constatat că lucrătorii sezonieri care solicită să desfăşoare activităţi lucrative la stâni, ferme, pe terenuri agricole au şi preocupări infracţionale sau sunt persoane care se sustrag executării unor pedepse sau urmăririi penale.