Un BRAD DE CRĂCIUN, înalt de 25 de metri, montat în Piaţa Sfatului din Braşov

Un brad de Crăciun înalt de 25 de metri, cu vârsta de 140 de ani, a fost adus din zona Timişul de Sus de pe un teren aflat în proprietatea municipalităţii şi a fost montat marţi în Piaţa Sfatului, urmând a fi împodobit în zilele următoare.

25 nov. 2014, 15:21
Un BRAD DE CRĂCIUN, înalt de 25 de metri, montat în Piaţa Sfatului din Braşov

Ca în fiecare an, dorim să le oferim braşovenilor şi turiştilor care vor fi în Braşov în perioada sărbătorilor de iarnă, un oraş de poveste care va începe, conform tradiţiei, cu aprinderea luminilor de sărbători în seara zilei de şase decembrie, când va fi deschis Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului şi de pe strada Michael Weiss. Îi aşteptăm pe toţi braşovenii în Piaţa Sfatului de Moş Nicolae pentru aprinderea luminilor, dar şi la un concert de colinde şi la un recital susţinut de Andra„, a precizat marţi primarul George Scripcaru, potrivit Agerpres.

Fondurile necesare pentru pregătirea sărbătorilor de iarnă şi împodobirea oraşului sunt de 200.000 de lei, fiind asiguraţi din bugetul local, a mai spus primarul Scripcaru.

Bradul din Piaţa Sfatului va fi împodobit cu aproximativ un km de şiruri şi conuri luminoase, care vor îmbrăca tulpina şi ramurile, iar la exterior vor fi montate 900 de metri de şiruri verticale cu 18.000 de becuri şi flashuri. Pe vârful crengilor va fi montată o spirală de1200 de ţurţuri cu leduri, cu aproximativ 70.000 de luminiţe, precum şi şiruri de globuri roşii şi argintii, şi beteală argintie. În vârful bradului va fi aşezată o stea luminoasă de 1,5 metri, iar în faţa bradului va fi adus un urs gigantic din leduri şi un ren luminos. Lângă brad va fi montată ca în fiecare an, căsuţa cu Naşterea Domnului. Tot în Piaţa Sfatului va fi montat un carusel, iar pe scena amplasată aproape de brad vor avea loc în fiecare weekend spectacole de colinde şi teatru pentru copii.

Şi Casa Sfatului va fi îmbrăcată de sărbătoare cu ţurţuri luminoşi pe balustrade şi streaşină, steluţe luminoase la geamuri, iar în balcon au fost amplasate şase candelabre cu leduri. Cei nouă stâlpi din Piaţa Sfatului au fost îmbrăcaţi în şiruri luminoase.

Feeria de lumini continuă pe strada Republicii care a fost acoperită cu un plafon luminos de 500 de metri lungime şi 10 metri lăţime, iar la intrarea dinspre Modarom, vor fi amplasaţi doi îngeraşi din leduri. O altă boltă luminoasă va fi amplasată pe strada Michael Weiss. Pe B-dul Eroilor, str. Mureşenilor,str. G. Bariţiu, Livada Poştei, str. Nicolae Iorga au fost montate 80 de modele dinamice cu steluţe, de 2,8 metri înălţime şi un metru lăţime, iar în Parcul Central „Nicolae Titulescu”, în zona de joacă vor fi montate modele luminoase.

Şi în Piaţa Enescu aflată, în vecinătatea Pieţii Sfatului, va fi împodobit un brad cu şiruri luminoase, ţurţuri şi globuri, iar piaţa va fi traversată de şiraguri de ţurţuri din LED, de care vor fi prinşi şase reni luminoşi.

CITEŞTE ŞI: Cele mai tari pieţe de Crăciun din Austria FOTO