Un brancardier şi o infirmieră au fost filmaţi în timp ce bruschează un bătrân ajuns la urgenţă şi care nu se poate ţine pe picioare. Anchetă la Spitalul Bârlad

Anchetă internă la Spitalul Bârlad, după ce un brancardier şi o infirmieră au fost filmaţi în timp ce bruschează un bătrân ajuns în urgenţă şi care nu se poate ţine pe picioare.

26 ian. 2024, 12:11
Un brancardier şi o infirmieră au fost filmaţi în timp ce bruschează un bătrân ajuns la urgenţă şi care nu se poate ţine pe picioare. Anchetă la Spitalul Bârlad

Clipe de coșmar pentru un bătrân sărman care a ajuns la Spitalul Municipal din Bârlad pentru a beneficia de asistență medicală. Bătrânul a fost târât pe jos, trântit pe pat, agresat verbal, conform unor imagini postate de stiriest.ro. Cei doi angajați ai spitalului, un brancardier şi o infirmieră, care l-au preluat pe bărbat s-au enervat la culme din cauză că bătrânul nu se putea ține pe picioarele lui. Omul se simțea foarte rău și avea nevoie de ajutor, dar în loc să fie îngrijit de cadrele medicale a fost chinuit.

Cei doi par să îşi iasă din fire în momentul în care bătrânul pare a se îndrepta, aproape în genunchi, către un alt pat decât cel în care voiau ei să îl aşeze.

„E, atâta circ! Hai, odată, sus!”, spune femeia.

Iar bărbatul angajat al spitalului, aparent nemulţumit că trebuie să depună efort, adaugă: „Ei, băga-mi-aş picioarele! Sunteţi…!”.

Conducerea Spitalului din Bârlad a dispus verificări interne după ce imaginile au apărut în spaţiul public, precizând că cei doi angajaţi lucrează la urgenţe.

Cei doi angajaţi care apar în imaginile difuzate în spaţiul public, un brancardier şi o infirmieră, trebuie să dea note explicative scrise cu privire la comportamentul lor faţă de pacientul aflat în imposibilitatea de a se deplasa, ei urmând să apară în faţa Comisiei de disciplină.

„În urma apariţiei în spaţiul public, în cursul zilei de 25 ianuarie 2024, a unei înregistrări audio-video în care doi salariaţi din cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe (un brancardier şi o infirmieră) mobilizează brutal un pacient vârstnic, asociat cu un limbaj neadecvat, conducerea s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă pentru analizarea situaţiei. Celor doi angajaţi li s-au solicitat note explicative şi s-a hotărât demararea procedurii disciplinare, Comisia de disciplină urmând a se întruni în data de 2.02.2024”, au declarat oficialii spitalului, citați de news.ro.

Conducerea spitalului a mai transmis că „astfel de comportamente nu sunt tolerate de conducerea instituţiei şi vor fi luate măsurile legale care se impun”, iar „până la finalizarea cercetării disciplinare, cei doi angajaţi vor fi atent monitorizaţi de asistentul şef de tură pe întreg parcursul activităţii”.