Un britanic suspect de infectare cu virusul Ebola a decedat în Macedonia

Un britanic suspect de infectare cu virusul Ebola a decedat în Macedonia, a anunţat joi un responsabil guvernamental de la Skopje, citat de agenţia Reuters.

09 oct. 2014, 18:22
Un britanic suspect de infectare cu virusul Ebola a decedat în Macedonia

Un britanic suspect de infectare cu virusul Ebola a decedat în Macedonia, a anunţat joi un responsabil guvernamental de la Skopje. Un al doilea britanic aflat în Macedonia prezintă simptomele îmbolnăvirii, a mai indicat oficialul.

Tot joi, guvernul de la Londra a anunţat că va spori controalele în aeroporturi şi gări pentru a detecta eventuale cazuri de infectare cu Ebola printre pasagerii proveniţi din statele africane unde s-a declanşat epidemia.

De asemenea, s-a agravat starea asistentei spaniole spitalizată la Madrid şi a cărei infectare cu Ebola a fost confirmată, acesta fiind primul caz în afara Africii. Alte şase persoane suspecte de infectare erau joi izolate într-un spital din capitala Spaniei.

În acelaşi timp, Uniunea Europeană a anunţat că pe 17 octombrie se va lua în discuţie o eventuală înăsprire a controalelor asupra călătorilor care provin din ţări afectate de Ebola, o măsură adoptată deja de SUA şi Canada.