Un bucureştean a fost amendat pentru propagandă electorală pe Facebook, după încheierea campaniei. Ieşirea furibundă a lui Ciolacu

Andrei Boceanu susţine că s-a trezit cu poliţia la uşă, sâmbătă seara. Bucureşteanul a fost amendat pentru că a îndemnat pe Facebook la un vot împotriva guvernului.

05 dec. 2020, 23:34
Un bucureştean a fost amendat pentru propagandă electorală pe Facebook, după încheierea campaniei. Ieşirea furibundă a lui Ciolacu

Un bucureştean a fost amendat pentru propagandă electorală pe Facebook. Acesta a povestit tot pe reţeaua de socializare întâmplarea prin care a trecut pentru că a îndemnat la vot împotriva Guvernului.

Un bucureştean a fost amendat pentru propagandă electorală pe Facebook. S-a trezit cu poliţia la uşă

„Nu am fost sancționat niciodată de Facebook pentru postările mele și nu am avut vreodată contul blocat sau suspendat.

Dar în urmă cu o oră mi-a bătut poliția la ușă, cu un cadou de Moș Nicolae: amendă pentru propagandă.

Contravenția constatată a fost următoarea:

„Susnumitul a continuat propaganda electorală după încheierea acesteia, respectiv a săvârșit această abatere prin postarea în mediul on-line pe rețeaua de socializare Facebook a unui mesaj prin care îndeamnă alegătorii să participe la procesul de votare pentru îndepărtarea de la guvernare a unui partid politic.”

M-au întrebat dacă am obiecțiuni. Am scris: „Nu aveam cunoștință că postarea unui mesaj cu conținut politic poate fi considerată contravenție.”

I-am întrebat pe domnii polițiști (au fost prezenți patru) dacă reprezintă contravenție postarea unui mesaj prin care să vă povestesc pățania din seara aceasta și să solicit sfaturi privind calea de urmat. Mi-au spus că nu, așa că sper să nu-mi mai bată iar la ușă. Doamne ferește să devin recidivist…

PS: Am uitat să spun că domnii polițiști au fost drăguți și mi-au dat amenda minimă: 4500 lei…

PPS: În comentarii am atașat și documentul (cu eliminarea datelor personale), ca să nu credeți că fac glume de genul acesta…”, scrie Andrei Boceanu pe Facebook. Acesta a publicat şi procesul verbal de constatare a contravenţiei.

Marcel Ciolacu, reacţie furibundă în cazul bucureşteanului amendat pentru „propagandă electorală”

Liderul social-democraţilor susţine că PSD îi va oferi graduit consultanţă juridică bucureşteanului care s-a trezit cu poliţia la uşă şi a fost amendat pentru un status pe Facebook în ajunul alegerilor.

„NU! România nu trebuie și nu poate fi transformată în stat polițienesc! Există instanțe de judecată, iar avocatul îl asigurăm noi. Și mai există votul! Cu sete!”, scrie liderul PSD pe Facebook.

Citeşte şi: PSD îl reclamă pe Klaus Iohannis la BEC pentru propagandă electorală după încheierea campaniei
 

 


loading...