EMOŢIONANT: Un câine a fost dresat să ajute o tânără blocată într-un scaun cu rotile VIDEO

Câinii sunt ajutoare de nădejde pentru persoanele cu handicap. O tânără din Arad, ce depinde de scaunul cu rotile, a avut norocul să întâlnească un dresor care a ştiut să-i recomande câinele potrivit. Acum, căţeluşa Rubini face tot ce poate pentru a-şi ajuta stăpâna.

28 ian. 2013, 07:49
EMOŢIONANT: Un câine a fost dresat să ajute o tânără blocată într-un scaun cu rotile VIDEO

Irina Ternauciuc este o tânără din Arad care şi-a găsit un ajutor de nădejde în câinele ei din rasa ciobănesc belgian. Femela este mai mult decât un simplu animal de companie. Viaţa Irinei depinde exclusiv de scaunul cu rotile, iar în mare parte şi de Rubini, căţeluşa minune.

Munca de asistenţă socială cu un câine a fost solicitantă atât pentru dresor cât şi pentru stăpână. Lipsa literaturii de specialitate din România a îngreunat munca dresorului, care a fost nevoit să găsească noi metode de a învăţa animalul să împingă scaunul cu rotile. Câinele face tot ceea ce pentru stăpâna sa este imposibil: ridică obiecte, împinge scaunul cu rotile sau deschide uşa

„În timp, Rubini ajuns să acţioneze din instinct, fără să primească vreo comandă. Simte pur şi simplu când stăpâna ei are nevoie de ceva. Rasa ciobănesc belgian este renumită pentru pază şi protecţie, iar aceşti câini sunt apţi pentru dresajul de înaltă performanţă”, a declarat Ştefan Corsicyky, dresorul câinelui.

Câinele este dresat de la vârsta de trei luni ca să execute comenzi speciale şi să poată să înţeleagă nevoile stăpânului.