Primul pacient din România depistat cu COVID-19 cu ajutorul unui câine. 22 de pasageri ai unor zbor Madrid – Sibiu, plasaţi în carantină poliţist.

Un câine dresat pentru a detecta cu ajutorul mirosului persoanele infectate cu Sars-Cov-2, a depistat un bărbat bolnav de Covid19, deși acesta era vaccinat.

07 aug. 2021, 12:14
Primul pacient din România depistat cu COVID-19 cu ajutorul unui câine. 22 de pasageri ai unor zbor Madrid – Sibiu, plasaţi în carantină poliţist.

Un câine de pe aeroportul Sibiu, dresat pentru a depista cu ajutorul mirosului pasagerii infectați cu Sars-Cov-2, a depistat un bărbat infectat cu noul coronavirus, care se întorcea din Madrid.

Pasagerul infectat era vaccinat cu ambele doze, acesta a fost transportat de un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Sibiu pentru investigaţii şi confirmarea bolii.

Câinele, dresat pentru detectarea persoanelor cu Covid19, a erificat în total 151  de pasageri care au venit pe aeroportul diin Sibiu cu o cursă de la Madrid.

Patrupedul a mai identificat alte două persoane ca fiind suspecte de infectare cu virusul Sars-Cov-2. Una dintre ele a fost testată, iar rezultatul a ieșit negativ. Cu toate acestea, pasagerul a fost plasat în carantină pentru 14 zile, cu recomandare de testare PCR în a cincea zi.

O a treia persoană indicată de câine că a fi suspectă de COVID-19, a prezentat autorităţilor documente care atestau ieșirea din boală la data de 17 iulie 2021.

Dintre cei 151 de călători ai cursei Madrid-Sibiu, 22 au fost plasaţi în carantină şi unul în izolare, relatează Antena3.