Un câine i-a salvat viaţa stăpânei sale: I-a detectat cancerul la sân VIDEO

Un câine din Marea Britanie i-a salvat viaţa stăpânei sale de 48 de ani după ce acesta i-a detectat cancerul la sân. Pastrupedul a început brusc să se poarte ciudat în preajma ei aşa că femeia s-a dus la medic, unde a aflat că are un nodul la sân. Femeia a suferit o dublă mastectomie.

03 oct. 2014, 08:45
Un câine i-a salvat viaţa stăpânei sale: I-a detectat cancerul la sân VIDEO

Alison Powell, de 48 de ani, a fost salvată de câinele ei care a detectat că femeia suferă de cancer.

Femeia povesteşte cum câinele ei, un labrador de 4 ani, a început să aibă brusc un comportament bizar. Animalul se tot apropia de pieptul ei, o mirosea şi o lovea cu laba de parcă ar vrea să-i arate că ceva nu este în regulă.

După câteva luni în care câinele se comporta la fel, femeia s-a hotătât să meargă la medic.

„Când m-am întors de la duş, câinele a venit din nou să mă miroase şi m-am gândit, Doamne, e ceva acolo. Am mers apoi la medic şi, după ce mi s-au făcut analize, am fost diagnosticată”, a declarat Alison Powell, stăpâna patrupedului.

Ea a aflat că are un mic nodul la sân şi a fost operată. I s-a făcut o dublă mastectomie şi a fost astfel salvată.

Abilitatea câinilor de a detecta cancerul a fost descoperită încă din 1989. Potrivit unei teorii a cercetătorilor, patrupedele pot mirosi substanţele chimice volatile emise de celulele canceroase. În acest sens, mai multe organizaţii de caritate pregătesc astfel de câini pentru a detecta cumplita boală.