Un cameraman american de la NBC News, infectat cu Ebola

Un american, în vârstă de 33 de ani, care lucra în Liberia pentru canalul de televiziune NBC News a fost infectat cu virusul Ebola şi va fi repatriat în curând, a anunţat joi canalul de televiziune, relatează AFP.

03 oct. 2014, 06:11
Un cameraman american de la NBC News, infectat cu Ebola

Un cameraman american de la NBC News infectat cu Ebola. ‘Bărbatul contaminat a fost recrutat marţi pentru a fi cel de-al doilea cameraman al corespondentului medical al NBC News, doctoriţa Nancy Snyderman’ care a fost detaşată la Monrovia, în Liberia, cu alţi trei angajaţi ai NBC, potrivit site-ului canalului.

Cameramanul ‘ a început miercuri să prezinte simptome, resimţind oboseală şi dureri. În urma unei testări de rutină s-a constatat că avea uşoară stare febrilă’, a afirmat doctoriţa.

Citeşte şi ALERTĂ în Statele Unite: EBOLA a ajuns pe CONTINENTUL AMERICAN

Bărbatul s-a dus într-un centru de îngrijiri al organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF) unde a fost supus joi unui test, al cărui rezultat a fost pozitiv.

Acesta este al patrulea american care a fost infectat cu virusul Ebola în Liberia. Ceilalţi trei au fost infectaţi în timp ce lucrau în unităţi medicale pentru organizaţii de caritate. Un al cincilea american a fost infectat în Sierra Leone, dar nu s-a făcut nici o precizare privind identitatea sa.

Identitatea cameramanului nu a fost dezvăluită, dar NBC a anunţat că ‘lucra în Liberia de trei ani pe diferite proiecte’.