Un campion mondial a murit din cauza Covid-19. A fost internat încă din decembrie 2020

Fausto Gresini, fostul pilot italian dublu campion mondial de motociclism viteză, a încetat din viaţă la vârsta de 60 ani, după o lungă bătălie cu noul coronavirus, a anunţat echipa sa, Gresini Racing.

23 feb. 2021, 14:22
Un campion mondial a murit din cauza Covid-19. A fost internat încă din decembrie 2020

Un campion mondial a murit din cauza Covid-19. Fausto Gresini a fost testat pozitiv la Covid-19 înaintea vacanţei de Crăciun şi, după o perioadă iniţială de izolare a domiciliu, a fost internat pe 27 decembrie în spitalul Santa Maria della Scaletta din Imola.

Un campion mondial a murit din cauza Covid-19

La doar câteva zile, însă, fostul pilot a fost transferat la centrul specializat Maggiore Carlo Alberto Pizzardi din Bologna, unde a fost internat la Secţia de terapie intensivă, cu un nivel foarte scăzut de saturaţie a oxigenului din sânge, fiind plasat în comă indusă şi cu intubaţie endotraheală, pentru a ajuta oxigenarea organelor. El fusese scos din coma indusă luna trecută, după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit. Însă, din cauza complicaţiilor, medicii au decis să-i ataşeze un ventilator mecanic şi să-l plaseze din nou în comă, săptămâna trecută, rămânând internat la terapie intensivă. „Vestea pe care nu am fi vrut să o dăm niciodată şi pe care, din nefericire, suntem obligaţi să v-o împărtăşim tuturor. După aproape două luni de luptă împotriva Covid, Fuasto Gresini a murit, din păcate, la câteva zile după ce a împlinit 60 de ani”, precizat echipa italiană.

Doliu în lumea interlopă din România. Adrian Minune, răpus de durere!

Fausto Gresini, care a împlinit 60 de ani pe 23 ianuarie, a cucerit titlul de campion al lumii la categoria 125 cmc în 1985 şi 1987, iar în prezent era directorul echipei Gresini Racing, angrenată în Campionatul Mondial de MotoGP.

Doliu în televiziune. A murit subit un îndrăgit prezentator român