Un cangur a încercat să intre în Ambasada Rusiei din Australia. Video-ul este viral pe Internet

Un cangur a încercat să intre în Ambasada Rusiei din Australia. Privind din străinătate, cangurul pare să fie un animal adorabil. Dar pentru Australia, cangurii sunt un adevărat flagel, deoarece numărul lor explodează.

11 aug. 2022, 23:15
Un cangur a încercat să intre în Ambasada Rusiei din Australia. Video-ul este viral pe Internet
Un cangur a încercat să intre în Ambasada Rusiei din Australia

Un cangur a încercat să intre în Ambasada Rusiei din Australia. În unele zone, animalul se dovedeşte a fi ameninţător chiar şi pentru oameni. Problema este că marsupialul este acum considerat dăunător în întreaga ţară. Potrivit experţilor, creşterea numărului de canguri se datorează, în parte, ploilor abundente care s-au abătut asupra Australiei în ultimii ani, deoarece acestea duc la creşterea hranei disponibile.

Citeşte şi: Ambasadoarea Italiei în Australia, moarte tragică, în condiţii suspecte. Femeia a căzut de la balcon

Un cangur a încercat să intre în Ambasada Rusiei din Australia

Angajații Ambasadei Rusiei în Australia au raportat tentative de intrare ilegală a unui cangur pe teritoriul instituției. O cameră video montată pe clădire a surprins un cangur care se grăbea să intre pe poartă. După mai multe încercări eșuate, acesta a decis să își vadă în continuare de drum.

Canguri împuşcaţi, pentru hrna animalelor de companie

Cangurii vor fi împuşcaţi în statul australian Victoria (sud-est) pentru a servi drept hrană pentru animalele de companie, în cadrul unui program menit să ţină sub control creşterea numărului acestor marsupiale, informează DPA.

Şapte zone din acest stat, acoperind arii cu un număr semnificativ de canguri, au fost alese pentru acest program, a indicat marţi ministrul agriculturii din statul Victoria, Jaclyn Symes.

Un număr alocat de canguri, stabilit de guvern pe baza studiilor privind populaţia acestor marsupiale, va putea fi ucis de vânători acreditaţi în cadrul programului menţionat.

Programul echilibrează necesitatea de a menţine populaţiile de canguri la niveluri sănătoase şi de a ne asigura că fermierii nu sunt depăşiţi de numărul mare de canguri care pot mânca recoltele, deteriora proprietăţile şi concura cu animalele de la ferme pentru furaje şi apă„, a precizat Symes într-o declaraţie.