Un cântăreţ rus de 27 de ani s-a sinucis înainte de recrutare. Mesaj cutremurător: „Nu sunt pregătit să ucid”

Rapperul rus Ivan Petunin, cunoscut ca Walkie, s-a sinucis din cauza mobilizării anunțate de Vladimir Putin în Rusia, relatează publicația MediaZona. Informația a fost confirmată de iubita muzicianului.

01 oct. 2022, 20:19

Un cântăreț rus, Ivan Vitalievich Petunin,  s-a sinucis pentru a nu fi trimis la război în Ucraina, în urma mobilizării lui Putin. Un rapper rus s-a sinucis pentru a nu fi recrutat în cadrul mobilizării ordonate de Putin și pentru a nu fi trimis ulterior la război din Ucraina, scrie Daily Mail. Cazul șocant vine pe fondul unui exod declanșat de mobilizarea parțială haotică dictată de la Kremlin.

Ivan Vitalievich Petunin, care a purtat numele de scenă Walkie, s-a sinucis vineri în orașul Krasnodar, din sudul Rusiei. Cadavrul său a fost găsit lângă o clădire înaltă de pe strada Congressnaya, după ce muzicianul în vârstă de 27 de ani a înregistrat un mesaj video publicat pe canalul său Telegram în care spunea că nu vrea să omoare pentru niciun ideal.

Putin apropie graniţele Rusiei de România, notifică Parlamentul rus privind anexarea celor patru regiuni ucrainene. Putin: „Ne vom proteja teritoriile folosindu-ne toate forţele” VIDEO
Iubita lui a confirmat această informație pe canalul de Telegram al muzicianului, unde a publicat și o scrisoare de adio adresată ei.

Anterior, Petunin a publicat un mesaj video pe rețelele sociale, în care a spus că a decis să se sinucidă din cauza mobilizării. „Dacă te uiți la acest videoclip, înseamnă nu mai sunt în viață. Nu pot și nu vreau să-mi asum păcatul crimei. Nu sunt pregătit să ucid pentru niciun ideal. Nu am dreptul să ridic o mitralieră și să trag în oameni”, a spus rapperul.

Mircea Geoană (NATO), reacție după ce Vladimir Putin a anunțat extinderea teritoriului Rusiei: „Acțiunile sale marchează o nouă escaladare în război!” (VIDEO)
Petunin a spus că a făcut tratament psihiatric, ceea ce în mod normal l-ar fi scutit de armată, dar era convins că „mobilizarea parțială se va transforma în mobilizare totală”.

Într-o scrisoare către iubita sa, rapperul a spus că, din cauza așa-ziselor referendumuri din teritoriile parțial ocupate din Ucraina, „toată lumea va merge pe front”.

„Acolo, fără nicio ezitare, iau oameni cu boli mintale și mai grave decât a mea”, a scris Petunin.

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut vineri ”să se corecteze greşelile” din mobilizarea în curs din Rusia în vederea ofensivei ruse din Ucraina, în contextul în care nemulţumirea creşte împotriva unei convocări adesea haotice a celor mobilizaţi, relatează AFP.