Fenomen INEXPLICABIL. UN MONSTRU MARIN, descoperit pe o plajă din Uruguay VIDEO

Un caşalot de peste 16 metri a fost descoperit mort la câţiva metri de o plajă din Montevideo, capitala Uruguayului, un eveniment rar şi inexplicabil ce a atras zeci de persoane.

13 ian. 2014, 08:13

Cadavrul caşalotului, descoperit vineri la câţiva metri de plaja Carrasco, într-un cartier de lux din estul Montevideo, a fost scos pe nisip duminică. În cele două zile cât au durat operaţiunile, curioşii s-au îngrămădit provocând uneori blocaje de trafic, scrie Agerpres.

„Cadavrul este pe nisip pe plajă, va rămâne acolo până când va fi transportat la o fabrică mâine dimineaţă”, a declarat pentru AFP Gaston Jaunsolo, şeful de relaţii publice al Marinei din Uruguay.

Direcţia naţională a resurselor acvatice ‘încă lucrează pentru a încerca să stabilească, printre altele, cauza morţii animalului.

Cadavrul caşalotului, lung de 16,50 metri, nu are semne vizibile de leziuni sau şoc.

„Caşalotul nu este un animal de coastă, el este un animal de apă foarte adâncă, şi nu-mi amintesc să fi înregistrat un caz asemănător în zona Montevideo”, a spus Rodrigo Garcia, director al Organizaţiei pentru conservarea cetaceelor