Un CĂUTĂTOR DE COMORI, amendat după ce a încercat să aducă ilegal în România un detector de metale

Un bărbat din Băile Herculane care spune că este membru al Asociaţiei Căutătorilor de Comori şi Tezaure a fost amendat cu 25.000 de lei de către poliţiştii de frontieră din Vama Porţile de Fier I, după ce a încercat să introducă ilegal în ţară un detector de metale.

04 nov. 2013, 13:31
Un CĂUTĂTOR DE COMORI, amendat după ce a încercat să aducă ilegal în România un detector de metale

Bărbatul s-a prezentat duminică seară în Vama Porţile de Fier I, pentru a intra în ţară, iar poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul maşinii sale mai multe componente ale unui detector de metale, potrivit Mediafax.

„Observând mai multe componente ale unui aparat electronic în portbagajul autoturismului şi starea de agitaţie a cetăţeanului din localitatea Băile Herculane, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au hotărât să facă un control amănunţit în maşină”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisar-şef Valeriu Pera.

În urma controlului, au fost găsite în maşină mai multe componente, pe care poliţiştii le-au asamblat şi au constatat că este vorbe despre un detector pentru metale feroase şi neferoase. Întrebat despre autorizaţia de deţinere a detectorului de metale, bărbatul a prezentat doar o legitimaţie emisă de Asociaţia Căutătorilor de Comori şi Tezaure din România, declarând că nu are o astfel de autorizaţie.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că detectorul de metale fusese cumpărat din Serbia.

Bărbatul a fost amendat cu 25.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei referitoare la protecţia patrimoniului arheologic naţional.

CITEŞTE ŞI: Povestea inelului pierdut într-un câmp şi regăsit după 41 de ani: Nu îmi vine să cred, este în stare perfectă