Un ceh salvat dintr-o crevasă de salvamontiştii din Borşa le-a donat un snowmobil şi o targă pe schiuri

Un turist ceh, salvat la începutul anului de salvamontiştii din Borşa, după ce a căzut într-o crevasă în Munţii Rodnei, a donat, sâmbătă, un snowmobil şi o targă pe schiuri, în valoare de 10.000 de euro, Asociaţiei Salvamont Borşa, în semn de recunoştinţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

27 ian. 2018, 15:23
Un ceh salvat dintr-o crevasă de salvamontiştii din Borşa le-a donat un snowmobil şi o targă pe schiuri

Preşedintele Asociaţiei Salvamont Borşa, Ioan Mihali, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că snowmobilul primit este deosebit de util, deoarece reduce considerabil perioada de intervenţie în cazul deplasărilor pe munte.

”Am primit la refugiul Salvamont din Pasul Prislop o donaţie din partea unui turist ceh, Ivos Winkler, constând într-un snowmobil şi o targă pe schiuri pentru transport persoană accidentată, valoarea fiind de aproximativ 10.000 de euro”, a spus Mihali.

 Ioan Mihali a povestit că donaţia vine din partea unui turist ceh salvat din Munţii Rodnei, iar snowmobilul şi targa pe schiuri reduc perioada de intervenţie pe munte de la o oră pe schiuri, la 5 – 10 minute.

Citeşte şi Salvamont România: Schiaţi responsabil şi nu folosiţi mijloace de alunecare improvizate

„În 5 ianuarie, am participat împreună cu un coleg la o acţiune de salvare în zona Cascadei Cailor, din Munţii Rodnei, era zăpadă, turistul ceh căzuse 7 – 8 metri într-o crevasă. Cei cu care era au cerut elicopter, dar plafonul era jos şi nu se putea interveni. Am plecat cu ei la faţa locului şi i-am acordat primul ajutor, l-am pus pe targă şi l-am dus la Salvare. I-am salvat viaţa iar în semn de recunoştinţă ne-a donat snowmobilul care reduce considerabil perioada noastră de intervenţie în cazul deplasărilor pe munte, de la o oră pe schiuri la 5-10 minute”, a mai spus Mihali, informează Mediafax.

 Potrivit acestuia, snowmobilul primit este primul care intră în dotarea Asociaţiei Salvamont Borşa şi a fost adus de mai multe persoane din Cehia care l-au însoţit pe Ivos Winkler.

La rândul lor, salvamontiştii le-au înmânat oaspeţilor cehi diplome, dar şi pliante şi hărţi despre zona Borşa.