Un celebru actor din Clanul Soprano a încetat din viaţă. A mai jucat în seriale de succes ca Billions şi Sex and the City

Actorul american Robert LuPone a murit la vârsta de 77 de ani, transmite Teatrul MCC, fondat de artist în anul 1986.

29 aug. 2022, 21:25
Un celebru actor din Clanul Soprano a încetat din viaţă. A mai jucat în seriale de succes ca Billions şi Sex and the City

Rob LuPone, fratele mult mai celebrei Patti LuPone, o legendă a Broadway-ului, a murit sâmbătă după o luptă de trei ani cu cancerul pancreatic. El şi-a câștigat popularitatea ca actor cu rolul medicului de familie al lui Tony Soprano din celebrul serial Clanul Soprano.

De asemenea,, Rob LuuPone este unul dintre fondatorii influentei companii de teatru off-Broadway „MCC Theatre”, pe care a condus-o timp de aproape 40 de ani, scrie New York Post.

Citeşte şi A murit actorul Paul Sorvino, celebru pentru rolul din Goodfellas

LuPone s-a născut la New York în 1946. Ca actor, și-a făcut debutul pe Broadway (primul său rol profesionist l-a jucat în 1966 în piesa „The Pijama Game”), fiind nominalizat pentru analogul teatral al Oscarului, premiul Tony. Faima artistului i-a fost adusă de rolul doctorului Bruce Cusamano în serialul TV Clanul Soprano. Alte proiecte cu LuPon în distribuţie includ Sex and the City, Billions, Gossip Girl, Lege & Ordine.

Citeşte şi Doliu în lumea filmului. Actorul Paul Herman s-a stins din viaţă: „A fost un tip grozav”

Ca urmare a trecerii sale în neființă, mulți din comunitatea teatrală i-au adus un ultim omagiu. MCC a publicat o declarație lungă, numindu-l pe LuPone „o forță” și un „profund înțelept”. În declarație se mai spune că actorul a oferit o perspectivă care „a animat fiecare decizie pe care am luat-o vreodată”.