Un celebru anteprenor anticipează Al Treilea Război Mondial

Miliardarul Elon Musk, director executiv al companiei Tesla - divizia de lux a maşinilor electrice - şi fabricantul privat al rachetelor SpaceX, afirmă că Al Treilea Război Mondial ar putea să izbucnească în orice moment.

15 dec. 2015, 11:08

Elon Musk crede că, cel mai probabil pentru declanşarea unui nou război mondial va fi „creşterea extremismului religios”. Anterior, el a vorbit despre pericolelel inteligenţei artificiale şi despre modul în care această tehnologie ar putea pune capăt omenirii.

Acum, Musk crede că lumea ar putea fi prinsă într-un război nuuclear, „de departe cel mai rău război de până acum”, după cum a declarat publicaţiei GQ MAgazine, prilej cu care a mărturisit că un astfel de eveniment i-ar putea întârzia planurile de a trimite o misiune cu echipaj uman la bord pe Marte, în următorii 15 ani. 

„În 1912, s-a proclamat o nouă eră de pace şi prosperitate, spunându-se că aceea ar fi fost o epocă de aur (…) Dar am avut Primul Război Mondial urmat de cel de-al Doilea Război Mondial urmat de Războiul Rece, aşa încât cred că ar trebui să ne dăm seama că există în mod cert posibilitatea celui de Al Treilea Război Mondial, iar dacă acesta va izbucni, va fi cel mai rău dintre toate războaiele de până acum.

Citeşte şi Planeta Marte va fi colonizată cu 80.000 de oameni, în următorii 20 de ani

„Să spunem că se folosesc arme nucleare. Ar putea izbucni o mişcare socială foarte puternică (…) Extremismul religios creşte pe zi ce trece, mă refer în special la Statul Islamic”, care ar putea să se extindă tot mai mult”, a mai spus Musk.

Visul miliardarului este să colonizeze planeta Marte până la izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial, experiment care ar putea să asigure perpetuarea speciei umane, în cazul în care Pământul nu va mai exista într-o bună zi.