Un celebru oncolog român dezvăluie dieta care ţine cancerul la distanţă. Ce trebuie să mănânci ca să nu te îmbolnăveşti

Medicul oncolog Mircea Dediu a dezvăluit cum putem ţine cancerul la distanţă. Acesta recomandă o dietă echilibrată, formată din carne, ouă, brânză, legume şi fructe.

05 feb. 2022, 13:35
Un celebru oncolog român dezvăluie dieta care ţine cancerul la distanţă. Ce trebuie să mănânci ca să nu te îmbolnăveşti

Dieta care ţine cancerul la distanţă. Şeful Secției Oncologie Medicală de la Centrul Oncologic SANADOR a explicat cum putem preveni apariţia cancerului cu ajutorul alimentaţiei.

Un celebru oncolog român dezvăluie dieta care ţine cancerul la distanţă

Medicul Mircea Dediu a explicat că o dietă echilibrată, formată din carne, produse lactate, ouă, fructe şi legume poate ţine cancerul la distanţă.

Citeşte şi Cartofii devin otrăvitori iarna şi primăvara. Află când sunt toxici şi trebuie aruncaţi din cămară

„Sunt tot felul de regimuri recomandate și e o cultură a dietei. În altă ordine de idei, constatăm că e din ce în ce mai greu să ne aprovizionăm firesc cu un aliment cât de cât necontaminat cu anumite lucruri și vedem și noi că toate alimentele, indiferent de care sunt, ni se tot anunță „vedeți că nu știu ce au pus în ele”, „vedeți că nu știu ce s-a retras de pe piață”.

Soluția nu e decât să ai petecul tău de pământ și să mănânci de acolo. Dar pentru că așa cum spuneam problema aceasta este complicată, cred că un mesaj simplu și normal este să avem o dietă echilibrată: carne, brânză, ouă, legume, fructe, totul să fie într-un oarecare echilibru. Cred că dacă vom face asta și nu vom fi exclusiviști, într-o direcție sau în cealaltă, eu cred că vom face un lucru bun”, a explicat dr Mircea Dediu, potrivit DCNews.

Medicul oncolog subliniază faptul că este foarte important să ai grijă de tine încă din adolescenţă şi tinereţe. Acesta spune că obezitateta şi alcoolul sunt printre principalii factori care contribuie la apariţia cancerului

„Cred că dacă ești cu greutatea corporală în limite normale, ai și o dietă foarte bună, ai și un risc foarte mic, să faci extrem de multe lucruri. Totul e să te controlezi la greutate.  Și aceste lucruri pe care le recomand trebuie făcute din vreme, trebuie făcute într-adevăr din tinerețe, din adolescență, este un lucru care ar trebui urmărit.

Alcoolul este implicat în foarte multe localizări tumorale. De exemplu, în Statele Unite se recomanda că este rezonabil ca în fiecare zi un bărbat să consume echivalentul a unei doze de bere de 500 de ml și la femeie de 330 de ml, de aceea s-au și făcut aceste dimensiuni, însă ultimele recomandări arată că nu mai există niciun fel de doză safe (sigură, n.r.). Oricât de mică este, poate să creeze un mediu propice (dezvoltării tumorilor, n.r.). Și acum se spune că, luat la bani mărunți, alcoolul este al doilea factor cancerigen după fumat!”, punctează dr Mircea Dediu, potrivit sursei citate.

Citeşte şi Tratamentul pentru hepatita C, decontat de CNAS începând din luna februarie