Un cetăţean american a fost omorât în bombardamentele ruseşti din Ucraina. Cine este bărbatul şi reacţia autorităţilor din SUA

Un cetățean american se numără printre persoanele ucise de un bombardament rusesc la Cernihov, potrivit oficialilor din Ucraina şi SUA, care au confirmat ulterior şi identitatea bărbatului.

18 mart. 2022, 08:53
Un cetăţean american a fost omorât în bombardamentele ruseşti din Ucraina. Cine este bărbatul şi reacţia autorităţilor din SUA

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat joi, 17 martie, că un cetățean american a fost ucis în Ucraina. Acesta a precizat că este de acord cu preşedintele Joe Biden că au fost comise crime de război în Ucraina.

”Pot să confirm că un cetăţean american a fost ucis. Nu am mai multe detalii despre aceasta”, le-a spus el reporterilor.

Cetățeanul american care a murit în Ucraina era un profesor în vârstă de 68 de ani. Bărbatul a decedat în urma bombardamentelor armatei ruse asupra orașului Cernihiv.

Identitatea victimei a fost confirmată de Anton Gerașenko, consilier la Ministerul de Interne ucrainean, potrivit Independent. James Whitney Hill a mers în decembrie la Cernihiv, alături de partenera sa ucraineană, Ira, pentru ca aceasta să se trateze de scleroză multiplă, dar au rămas blocați într-un spital.

Citeşte şi: Zelenski: Ucraina încă deţine controlul asupra zonelor-cheie ale ţării

Partenera sa a fost identificată de jurnaliști ca fiind Iryna Teslenko. Potivit mesajelor postate pe Facebook de bărbat în ultimele sale zile, acesta spunea că vor să plece, dar că nu au reușit să găsească o trecere sigură.

Cernihov, oraș situat la nord-est de Kiev, aproape de granița cu Rusia, a fost intens bombardat încă de la începutul invaziei ruse.

Joi dimineața, șeful regiunii, Viaceslav Ceaus, a declarat că peste 50 de cadavre au fost aduse miercuri la morga orașului. Printre cei uciși se aflau cel puțin 10 persoane omorâte în timp ce stăteau la coadă pentru a cumpăra pâine.

Citeşte şi: Bloomberg: Vladimir Putin ar putea ameninţa Occidentul cu folosirea armelor nucleare dacă rezistenţa Ucrainei va continua