Un cetăţean bulgar, autorul ameninţării cu bombă de la banca din Giurgiu

Un cetățean bulgar în vârstă de 41 de ani este autorul amenințării cu bombă care a avut loc miercuri în clădirea unei unități bancare din centrul municipiului Giurgiu, el fiind depistat de polițiști în localitatea Adunații Copăceni în timp ce se deplasa către București cu o bicicletă sustrasă din municipiul Giurgiu.

03 nov. 2016, 15:36
Un cetăţean bulgar, autorul ameninţării cu bombă de la banca din Giurgiu

„În urma solicitării la 112 de miercuri, 2 noiembrie, din partea conducerii unei unități bancare că un cetățean a amenințat că în clădirea băncii a fost pusă o bombă care va exploda polițiști, angajați ai ISU, echipaje de intervenție rapidă și angajați ai SRI au acționat pentru prinderea celui care a făcut amenințarea. Astfel, potrivit declarațiilor angajaților unității bancare, un cetățean străin s-a prezentat la bancomatul din fața băncii și a încercat să scoată bani de pe un card într-o anumită monedă, deoarece operațiunea nu a reușit a solicitat ajutorul unei angajate a băncii care i-a spus că nu poate scoate bani în moneda dorită, ci doar în bani românești. Acest fapt l-a înfuriat pe cetățeanul străin care i-a arătat angajatei băncii ceasul de la mână și a spus că în clădirea băncii va exploda o bombă, moment în care aceasta a alertat conducerea băncii și autoritățile”, a precizat Cornel Vasilache, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu.

El spune că autorul amenințării a fost identificat pe baza filmărilor, iar după câteva ore polițiștii „l-au depistat în localitatea Adunații Copăceni în timp ce se deplasa către București cu o bicicletă sustrasă din municipiul Giurgiu”.

Cetățeanul bulgar este acum cercetat penal pentru amenințare și pentru furt.

Citeşte şi O unitate bancară din Giurgiu, evacuată în urma unei ameninţări cu bombă